Eğitimde yeni dönem: Öğretmenler için KPSS kaldırılıyor! Bakan Tekin duyurdu
2025 yılında öğretmen adayları için artık KPSS olmayacak. KPSS yerine ‘Akademi Giriş Sınavı (AGS)’ adıyla bir sınav gerçekleştirilecek. AGS sonuçlarına göre Millî Eğitim Akademisi'ne giriş süreci başlayacak. Akademideki eğitimden sonra öğretmen istihdamı yapılacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Sabancı Öğretmenevi’nde gazetecilerle bir araya geldi.
Gazetecilerle bir araya gelen Bakan Tekin, 2025’te atılacak adımları anlatırken öğretmenler ilgili alınan kararı duyurdu.
2025 yılında öğretmen adayları için artık KPSS olmayacak. KPSS yerine ‘Akademi Giriş Sınavı (AGS)’ adıyla bir sınav gerçekleştirilecek.
AGS sonuçlarına göre Millî Eğitim Akademisi'ne giriş süreci başlayacak. Akademideki eğitimden sonra öğretmen istihdamı yapılacak.
ÖĞRETMENLER İÇİN KPSS KALDIRILIYOR
Yusuf Tekin, açıklamasında şunları kaydetti;
''2025’te öğretmen adayı arkadaşlarımız için KPSS olmayacak. ‘Akademi Giriş Sınavı (AGS)’ adıyla bir sınav gerçekleştireceğiz. Adaylar, bu yıl ilk defa 13 Temmuz’da bu sınava girecek, elde edecekleri skorlara göre Milli Eğitim Akademisi’ne dahil olacak. Akademideki eğitimden sonra da öğretmen arkadaşlarımızı istihdam edeceğiz.''
YILBAŞI KUTLAMASI VE MEZUNİYET BALOSU
"Ailelere maddi külfet getirecek işlere girilmemesi yönünde daha önce yaptığımız mevzuat değişiklikleri var.'' diyen Bakan Tekin, ''Biraz farklı lanse edildi. Mezuniyet balolarını da yasaklamadık. O da yanlış anlaşıldı. Büyükşehirlerde belki problem olmuyor ama bazı illerde bir 5 yıldızlı otel var. Otelin sahibi başka tür ticari ilişkilere giriyor. Veliler de dünyanın parasını vermek zorunda kalıyorlar. ‘Mezuniyet programları okulların salonlarında yapılsın, ailelere külfet olmasın’ dedik." ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYAYA YAŞ SINIRI
Dijital bağımlılıkla ilgili çalışma yapıldığını, birçok ülkede sosyal medya uygulamalarına yaş sınırı getirildiğine dikkat çeken Bakan Tekin, “Bu artık kontrol edilebilir bir alan değil. ‘Okullardaki şiddet’ tanımlamasının içerisinde en büyük şiddet tanımı, sosyal medya uygulamalarında, dijital alanda ortaya çıkıyor. Bu konudaki şiddet tanımlanma oranları yüzde 74’lerde. Çok yüksek bir oran” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim bakanı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın içeriğinin yeni müfredatla uyumlu hale getiriliceğini de sözlerine ekledi.