Ege beşik gibi sallandı peş peşe depremler korkuttu! AFAD açıklama yaptı, Naci Görür uyardı

Ege Denizi’nde 28 Ocak’ta başlayan sismik hareketlilik devam ederken bölgede, 7 günde 1,3 ila 4,8 büyüklüğü olan 400’den fazla deprem meydana geldi.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden neredeyse iki yıl geçti ancak Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ederken dün akşam saatlerinde Ege peş peşe sallandı ve yürekler ağza geldi.
Yunanistan’ın turistik Santorini Adası’nın kuzeydoğusunda art arda depremler yaşanıyor.
Ege Denizi'nde 28 Ocak’ta başlayan sismik hareketlilik devam ediyor. Bölgede 1-3 Şubat'ta en küçüğü 1,3 ila en büyüğü 4,8 olan 100'ün üzerinde sarsıntı tespit edildi.
AFAD verilerinden derlenen bilgiye göre, Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi.
Ege Denizi'nde 1 Şubat saat 00.00'dan 3 Şubat saat 00.00'a kadar en küçüğü 1,3 ila en büyüğü 4,8 olan 100'ün üzerinde sarsıntı kayıtlara geçti.
YUNANİSTAN'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Yunanistan'da, Ege adalarında son günlerde artan sismik hareketlilikten dolayı Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğinde pazar gecesi olağan üstü toplantı gerçekleştirildi.
Söz konusu toplantıda muhtemel büyük depreme karşı alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.
Ege'deki Amargos Adası Belediyesi de 3 Şubat Pazartesi günü adadaki kreşler ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.
Peş peşe gelen depremlerin ardından Adada tüm kültürel etkinlikler iptal edilerek, bölge sakinlerinden kapalı alanlarda toplanmaktan kaçınması istendi.
"GELİŞMELER DİKKATLE TAKİP EDİLİYOR"
AFAD'dan yapılan açıklamada 2011-2012 yıllarında da aynı bölgede benzer yoğun sismik aktivite yaşandığı ve 14 ay süren depremlerin herhangi bir volkanik hareketliliğe yol açmadığı hatırlatıldı.
Gelişmelerin dikkatle takip edildiği ve bilim insanları ile araştırmacıların, AFAD ile koordineli şekilde sismik hareketliliği, olası volkanik aktiviteleri ve tsunamiyi değerlendirdirdiği bildirildi.
Açıklamada, deprem fırtınası şeklinde gelişen bu aktivite sonucunda şu ana kadar kaydedilen en büyük depremin 4,8 büyüklüğünde olduğu belirtildi.
Depremlerin Santorini Adası'nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda atış gösterdiği ve derinliklerinin 5 ila 25 kilometre arasında değiştiği aktarılan açıklamanın devamında Türkiye kıyılarına en yakın depremin 140 kilometre mesafede gerçekleştiği kaydedildi.
NACİ GÖRÜR: VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATLİ OLMASINI ÖNERİYORUM
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgede meydana gelen peş peşe depremlerin ardından sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı.
Nasci Görür, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;
“Yunanistan’ın Ege Denizindeki Santorini Adasının kuzey doğusunda dünden beri gittikçe sıklaşan depremlerden bahsetmiştim. Bugün de gittikçe artması üzerine Ege kıyılarımızda sözkonusu yere yakın vatandaşlarımızın dikkatli olmasını öneriyorum.”
BÖLGEDE DEPREMLER DEVAM EDİYOR
Uzmanlar Ege Bölgesindeki uyarılarına devam ederken, sarsıntılar hala sürüyor. AFAD tarafından 10:45'te açıklanan bilgiye göre Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
Ege bölgesinde depremler yaşanmaya devam ediyor. Bu sefer 12:45 saatlerinde Ege denizinde 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD bölgede yaşanan sarsıntıları saniye saniye aktarmaya devam ediyor.
