Cumhurbaşkanı Erdoğan görevlendirecek! Büyük kongre öncesi AK Parti'de hazırlık: Tüzük değişecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan görevlendirecek! Büyük kongre öncesi AK Parti'de hazırlık: Tüzük değişecek!

AK Parti yaklaşan 8. Olağan Kongre için hazırlıklarını hızlandırmaya başladı. Parti, önümüzdeki hafta başında, yeni kongre dönemi öncesinde parti tüzüğünü gözden geçirerek değişikliğe gidecek.

8. Olağan Kongresi için AK Parti hız kesmeden çalışıyor. Kongre öncesi parti tüzüğünün değiştirilmesi gündemde.Bazı MYK üyeleri kongre öncesi çalışmalara başlaması için bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilecek. Kurulacak ekibin en az 3 MYK üyesinden oluşması bekleniyor.

TÜZÜK ÇALIŞMASINDAKİ DEĞİŞİKLİK ERDOĞAN'IN SEÇTİĞİ KİŞİLER TARAFINDAN ELE ALINACAK

AK Parti, şubat ayının son haftası olarak planladığı 8. Olağan Kongre için çalışmalarını hızlandırdı. Parti, önümüzdeki hafta başında, yeni kongre dönemi öncesinde parti tüzüğünü gözden geçirmek amacıyla bir ekip oluşturacak. Pazartesi günü yapılması planlanan MYK toplantısında konu detaylı bir şekilde ele alacak. Bazı MYK üyeleri çalışmalara başlaması için bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilecek.

EN AZ 3 MYK ÜYESİ OLACAK

Kurulacak ekibin en az 3 MYK üyesinden oluşması bekleniyor. Parti yetkililerinden alınan bilgilere göre, yeni dönemin sağlıklı ve etkili bir şekilde ilerlemesi için tüzüğün yeniden değerlendirilmesi büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, kurulan ekip, hem mevcut tüzüğün güncellenmesi hem de partinin gelecekteki vizyonuna uygun bir yapının oluşturulması için çalışacak. Tüzükteki değişiklikler, parti içindeki güç dengelerinin yanı sıra, seçim stratejileri, aday belirleme süreçleri ve parti içi demokrasi gibi önemli konuları da kapsayacak.

PARTİYE YÖNELİK ELEŞTİRİLER VE DEĞİŞİM TALEPLERİ DİKKATE ALINACAK 

AK Parti’nin kongre sürecine yönelik bu adımlar, partiye yönelik eleştiriler ve toplumsal değişim talepleri doğrultusunda önemli bir yenilenme hamlesi olarak göze çarpıyor. Parti kaynakları mevcut başkanlık birimlerinin yeni tüzükte de yerini koruyacağını, herhangi bir ek birimin ise kurulmayacağını belirtti. İki olan genel başkan vekilliği sayısının ise yeni dönemde de değişmeyeceği ifade ediliyor. Yapılacak muhtemel değişiklikler, ön çalışma sonrası şekillenecek.

AKP 4. Olağanüstü Kongresi, 'Türkiye Yüzyılı' sloganıyla  gerçekleştirilecek: Değişimin üçüncü ayağı parti yönetimi olacak - BBC News  Türkçe

GENEL SEÇİMLER İÇİN STRATEJK PLANLAMALAR YAPILACAK 

AK Parti bu süreçte, tüzük çalışmasının yanı sıra, yerel ve genel seçimlere yönelik stratejik planlamalar, teşkilat içindeki görev dağılımları ve yeni lider kadrolarının belirlenmesini de gündeminden düşürmeyecek. Partinin tüzük değişikliklerinin, kongredeki delegeler ve parti üyeleri tarafından nasıl karşılanacağı ise önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Parti kurmayları, değişiklik için teşkilatlardaki talep ve önerileri de dikkate alacak.

Avatar
Zehra EVCİL