• G.ALTIN

    3.679,92

  • DOLAR

    37,8390

  • EURO

    40,9493

  • BIST 100

    9.044,64

  • BITCOIN

    $84.053

Son dakika: TÜSİAD Başkanı'na gözaltı kararı!

Son dakika haberleri... TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan hakkında 13 Şubat'ta dernek kurulunda yaptığı konuşması nedeniyle ' Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs' suçlarından soruşturma başlatıldı.

TÜSİAD başkanı Orhan Turhan hakkında 'Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' ve 'Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs' suçlarından re'sen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Orhan Turhan ve daha önce hakkında soruşturma başlatılan Mehmet Ömer Arif Aras'ın adliyede hazır bulundurulmaları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildiği öğrenildi.

TÜSİAD BAŞKANI ORHAN TURAN GÖZALTINDA

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Orhan TURHAN ve Mehmet Ömer Arif ARAS'ın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazır bulundurulmalarının sağlanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif ARAS'ın 13/02/2025 Tarihinde düzenlenen TÜSİAD gernel kurulunda yargıyı telkin ve yönlendirme ile gerçeğe aykırı, dezenformasyon içerikli beyanları nedeniyle hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14/02/2025 tarihinde re'sen soruşturma başlatılmıştı.

Yapılmakta olan soruşturma sırasında, 13/02/2025 tarihinde gerçekleştirilen dernek genel kurulunda konuşma yapan TÜSİAD başkanı Orhan TURHAN isimli şahsın da konuşmasında, adli merciilerce yürütülmekte olan bir kısım soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili yargıyı telkin ve yönlendirme ile gerçeğe aykırı, dezenformasyon içerikli, kamu barışını bozmaya elverişli nitelikteki beyanlarda bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında şüpheli Orhan TURHAN hakkında, Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs suçlarından dolayı re'sen soruşturma başlatılmasına karar verilmiş olup, Şüpheliler Orhan TURHAN ve Mehmet Ömer Arif ARAS'ın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazır bulundurulmalarının sağlanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildi." denildi.

NE OLMUŞTU?

Eski Türkiye'nin vesayet merkezi ve milli irade karşıtı TÜSİAD'ın, 28 Şubat'ın yıldönümüne sayılı günler kala haddini aşarak siyasete parmak sallamaya çalışması büyük tepkiye neden olmuştu.

TÜSİAD, eski Türkiye'de olduğu gibi siyasete yön verme çabasına girişti. TÜSİAD Olağan Genel Kurulu'nda; Ümit Özdağ'ın tutuklanması, İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik soruşturma, tekelleşme iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan Ayşe Barım, korsan yeminci teğmenlerin ihracı gibi konular üzerinden kamuoyuna ve siyasete mesaj verilmeye çalışıldı.

"PATRON DEVLETLER" ÇAĞINDA 

TÜSİAD ÖLÜMCÜL BİR HATA YAPTI!

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Orhan Turan'ın gözaltı kararından bir kaç saat önce görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaşan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül;

"1- TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Orhan Turan “geleneksel veseyetçi damar”ı harekete geçiren, devlete ve millete ayar veren bir konuşma yaptı. 

2- Yoğun tepkiler üzerine ikinci bir açıklama daha yapıldı. Ama, kırdığı potları düzeltme yerin, “bir çuval boş laf”la işi geçiştirmeye çalıştı. 

3- Oysa sırtlarını dayandırdıkları asıl patronlardan Avrupa, artık onlara güç veremeyecek. Verse bile Türkiye’de bir karşılığı olmayacak. Avrupa kendini vesayetten kurtarma derdine düştü. Küresel ölçekte güç kaybının en acı örneğini şaşıyor. 

4- Avrupa güçsüzleşirken Türkiye güç kazanıyor. Avrupa kendi içine kapanırken Türkiye küreselleşiyor. Avrupa savunmasız kalırken Türkiye bütün dünyayı savunma araçları ile donatıyor. 

5- TÜSİAD, ölümcül bir hata yaptı, son derece yanlış bir zamanda, kötü bir açıklama ile eski defterleri açtı. 

6- Ama eski defterlerin bugünün dünyasında bir karşılığı olmadığını, güç haritaların onların okuduğu gibi olmadığını kavrayamadı. 

7- Türkiye artık onları şöyle görüyor:

Paranız var, evet ama Türkiye’nin sahibi değilsiniz. 

Paranız var, evet ama milletin ve devletin patronu değilsiniz. 

Paranız var, evet ama Türkiye’de seçilmişlerin üstünde bir otorite değilsiniz.  

Paranız var, evet ama Anadolu insanına karşı “azınlık”çı, kibirli müdahalelere artık izin verilmez. 

Paranız var, evet ama Türkiye, bizler, bu millet sizin “malınız” değiliz. 

8- Bence TÜSİAD kendine bakmalı, Türkiye ve dünyayı doğru okumalı, küresel güç eğilimlerini iyi hesaplamalı, en önemlisi de sadece kendine "ayar" vermeli. 

9- Bunu yapamayanların yok olacağı "Olağanüstülükler Çağı"na girdik çünkü. Dünyanın kurulu düzeni yerle bir oldu. "Patron Devletler" çağında hiç bir devlet kendi üstünde "patron" kabul etmeyecek çünkü.." ifadelerini kullandı.

Avatar
Ozan KOLTUK