Gökdoğan'ın rüzgarı yetti! Yunan böyle duyurdu: Türk füzesi ABD yapımı AIM-120 AMRAAM füzesine eşdeğer
TÜBİTAK-SAGE tarafından yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen Gökdoğan füzesi Yunan'ın aklını aldı! Gökdoğan'ı ABD yapımı AIM-120 AMRAAM füzesine benzeten Yunan basını, Atina'nın hava-hava füzeleri üretememesini sert dille eleştirdi.
Yunan basını Türkiye'nin yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan'ın, atış testinde hedef uçağı tam isabetle vurmasını mercek altına aldı.
TÜRK FÜZESİ ABD FÜZESİNE EŞDEĞER
Ankara'nın savunma sanayi adımları ile dışa bağımlılığını sona erdirmek adına önemli bir adım attığını belirten Yunan merkezli Metresport, Gökdoğan'ın ABD yapımı AIM-120 AMRAAM füzesine eşdeğer olduğunu, elektronik harbe dayanıklı olan füzenin yaklaşık 65 kilometre menzile sahip hedefe yönlendirilebildiğini ifade etti.
Haberin devamında, Atina'nın hava-hava füzeleri konusunda askeri bir karşı karşıya gelme durumunda Türkiye'nin çok büyük bir avantaja sahip olacağı ifade edilirken, "Çünkü Türk füzesi AIM-9 AMRAAM-120 füzelerinin kabiliyetine sahipken, biz üretemiyoruz. Türkiye'nin ABD'den AIM-9 ve AIM-120 füzelerini tedarik etmede yaşadığı zorluklar ve bunların yüksek maliyeti nedeniyle yerli hava-hava füzeleri geliştirmeye yöneldiği biliniyor" yorumu yapıldı.
Ayrıca Yunan basını, havadan havaya füze fırlatma kabiliyetine sahip Türk İHA'larının sayısının Yunanistan'dan daha hızlı artmasının Yunanistan için ciddi risk taşıdığını ifade etti.
GÖKDOĞAN'DAN TAM İSABET
Gökdoğan"ın atış testine ilişkin görüntüyü paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemizin ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan, atış testinde hedef uçağı tam isabet vurdu. Kritik teknolojilerde tam bağımsız Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise havadan havaya füze yeteneğinin, hava hakimiyeti ve caydırıcılığın en önemli unsurlarından olduğuna dikkati çekerek, "Gökdoğan, bu alandaki yerli ve milli gücümüzü perçinleyen stratejik bir adım. Bu başarıda emeği geçen, başta TÜBİTAK SAGE olmak üzere tüm kurumlarımızı, mühendislerimizi ve sanayimizi tebrik ediyorum. Güçlü AR-GE, güçlü işbirliği, güçlü Türkiye." ifadelerini kullandı.
Kaynak: TRHABER
TRHABER