Yandex Metrica
SON DAKİKA
Virgil Abloh kimdir? Ünlü modacı Virgil Abloh neden öldü?

Virgil Abloh kimdir? Ünlü modacı Virgil Abloh neden öldü?

Louis Vuitton'ın yıldız tasarımcısı olarak bilinen Virgil Abloh, 41 yaşında hayata veda etti. Ünlü tasarımcının vefat haberinin ardından Virgil Abloh kimdir, neden öldü? soruları merak konusu oldu. Peki Virgil Abloh kimdir? Virgil Abloh neden öldü? Detaylar...

Magazin

17.02.2024, 20:46

Off White markasının kurucusu ve Louis Vuitton'un tasarımcısı olan Virgil Abloh yaşamını yitirdi. Ölüm haberi moda dünyasını yasa boğdu. Louis Vuitton'un CEO'su Bernard Arnault, "Üzücü haberi alınca şok olduk. O sadece bir moda dahisi değildi, bir vizyonerdi aynı zamanda harika bir ruha sahip olan bilge bir insandı" şeklinde açıklamada bulundu.

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

VİRGİL ABLOH KİMDİR?

Terzi bir annenin oğlu olan Virgil Abloh, Winconsin-Madison Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından Illinois Teknoloji Enstitüsü’nde mimarlık üzerine yüksek lisans yaptı. Ancak 2 yıl sonra moda alanıyla ilgilenmeye başlayan Abloh'un kariyerindeki dönüm noktası Kanye West'in ajansının yaratıcı direktörlüğünü yapmaya başlaması oldu. 2018 yılında Louis Vuitton'da görev yapmaya başlamasıyla moda dünyasında tanınan bir isim haline gelen Abloh, sokak modası ve lüks modayı bir araya getirdi. 

Abloh, 2013'te hem erkek hem kadınlar için sokak giyimine hitap eden tasarımların yer aldığı Off-White markasını hayata geçirdi.

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

VİRGİL ABLOH NEDEN ÖLDÜ?

41 yaşındaki Abloh'a 2019 yılında kanser teşhisi konulmuştu. Kan ve lenf damarlarının iç yüzünü oluşturan doku hücrelerinin kanseri olarak tanımlanan 'Angiosarkoma'ya yakalanan Abloh, mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi. 

Abloh'un vefat haberinin ardından Donatella Versace, "Söyleyecek söz bulamıyorum. Dünya bir moda starını kaybetti." ifadelerini kullandı. Şarkıcı Pharrell Williams ise "Kalbim kırık. İsmin bir insan olarak ve bir ruh olarak sonsuza dek yaşayacak" dedi.

David Beckham ve modacı eşi Victoria Beckham ise ortak yaptıkları açıklamada "Birçok yönden ilham kaynağıydın. Huzur içinde uyu. Güzel ailene sevgi ve ışık gönderiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading