Yandex Metrica

Usta sanatçı Fatma Girik'e veda! Son yolculuğuna uğurlandı

Usta sanatçı Fatma Girik'e veda! Son yolculuğuna uğurlandı

Pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fatma Girik için ilk tören Şişli Belediyesi'nde gerçekleşti. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle duygusal anlar yaşandı. Hülya Koçyiğit, 'Seni çok özleyeceğiz Fatma' dedi.

Magazin

23.01.2024, 18:43

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri olan Fatma Girik, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Oyuncu, pazartesi günü koronavirüse bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanatçının anma töreni saat 11.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Törene Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Nuri Alço ve Nur Sürer gibi birçok ünlü isim katıldı. Usta ismin naaşı, cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

"KENDİSİYLE ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYDUM"

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Zamansız gidişiyle büyük üzüntü içindeyiz. Benim için çok önemli bir isimdi. Belediye başkanlığı döneminde kendisiyle çalışıyor olmaktan her zaman büyük bir onur duydum. 1994 seçimlerinde 1.5 ay boyunca sabah 07:00'den akşam 01:00'e kadar bütün Şişli'yi adım adım dolaştık. Usta sanatçılığı ve toplumsal içerikli filmleri ile milyonların gönlünde taht kurmuş bir isimdir" diye konuştu.

"KIZ YURDUNU AÇACAKTI"

Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, "Diyecek bir şey bulamıyorum. Şişli'de adının verildiği kız yurdunun açılışını planlamıştık, çok hoşuna gitmişti. O bunları görüyor olacaktı. Muhtemelen şu anda da görüyordur. En mutlu olduğu gün bugün olduğunu düşünüyorum" dedi.

"SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ"

Törende konuşan Hülya Koçyiğit, "Sanki içinden bir ışık yanarmış gibi, pırıl pırıl, sevgiyle, iyilikle bakan o güzelim gözler. Girdiği ortama hemen bir enerji getirir, canlılık getirir, neşelendirirdi. Türk sineması denince hepimizin aklına ilk o gelir. Mesleğine tutkuyla, aşkla bağlı bir sanatçıydı. Bir efsaneydi, cesur yürekli bir efsaneydi. Seni çok özleyeceğiz Fatma" ifadelerini kullandı.

"TÜRK SİNEMASININ BAŞI SAĞOLSUN"

Cenaze Törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sanat camiası çok değerli birini kaybetti. Bize düşen görev onlardan sonra yerlerini doldurmak ve yeni sanatçıların onların yerini almasını sağlamak. Başta ailesi olmak üzere tüm sanat camiasına baş sağlığı diliyorum." dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise "Acımız büyük. Başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerine ve Türk sinemasına baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Törene Fatma Girik'in yakın dostu Türkan Şoray da katıldı. Konuşmakta zorluk çeken Şoray, "Duygularımı ifade edemeyeceğim, nolur beni anlayın arkadaşlar. Gittim sarıldım, vedalaştım. Sağolun eksik olmayın." dedi.

"MAVİ BAKMAYI ONDAN ÖĞRENDİK"

Kerem Alışık ise "Türkiye için çok önemli bir değeri kaybettik. O mavi gözleriyle hem hayata hem sanata hem de kalbimizin derinliklerine çok güzel bakan biri. Biz mavi bakmayı ondan öğrendik. Çok üzgünüm çok sevdiğim ve saydığım değerli ustamı kaybettim" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading