Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tarım ve Orman Bakanı'na hakaret eden Öykü Serter'in hapsi isteniyor

Tarım ve Orman Bakanı'na hakaret eden Öykü Serter'in hapsi isteniyor

Akdeniz ve Ege'de yaşanan yangınlar sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye hakaret eden Öykü Serter hakkında 2.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Magazin

23.01.2024, 18:12

Yaz aylarında Akdeniz ve Ege'de yaşanan orman yangınlarıyla mücadele edilirken, birçok kişi tarafından provokatif paylaşımlar yapılmıştı. Ünlü sunucu Öykü Serter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Bekir Pakdemirli'ye hakaret etmişti. Serter hakkında hakaret içerikli sözler sarf etmesi nedeniyle dava açıldı.

Serter, 2 Ağustos'ta paylaştığı mesajda "Alınacak paralara uçak kiralıyor; THK uçaklarını çürütüyor, bir de ağzını yaya yaya yalan söylüyor filonun kralı bizde diye... Şimdi de belediyelerin sorumluluğu dedi çekildi iyi mi? Sen ne demeye koltuk işgal ediyorsun o zaman? İstifa et, git artistliğini evinde yap sümsük!" ifadelerini kullandı.

"PAYLAŞIMI ELEŞTİRİ AMACIYLA YAPTIM"

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, bu paylaşımın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundu. İfade veren Serter, paylaşımı yapan hesabın kendisine ait olduğunu, amacının hakaret olmadığını ve eleştiri amacıyla yaptığını ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, suçlamayı kabul etmedi.

2.5 YIL HAPİS İSTEMİ

Savcılık, Serter hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Sunucunun, bakan Pakdemirli'nin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikteki sözlerle aleni şekilde hakaret ettiğini söyleyerek dava açtı. 2.5 yıl hapsi istenen Serter, Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading