Yandex Metrica
SON DAKİKA
Süher ve Güher Pekinel kardeşlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel istek! Dünya izleyecek

Süher ve Güher Pekinel kardeşlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel istek! Dünya izleyecek

Ünlü piyanist Süher Pekinel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iftar yemeğinde arasında geçen diyaloğu anlatırken ''30 ülkede yayınlanacak bir etkinlikte Türkiye'yi temsil edeceğiz. Canlı yayını Dolmabahçe'den yapma hayalimizi ilettik. Cumhurbaşkanı ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Sanata verdiği destek için teşekkür ederiz kendisine'' ifadelerini kullandı.

Magazin

09.02.2024, 08:59

Ramazan ayının 15'inci günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın konuğu olan sanatçılar, Dolmabahçe Sarayı'nda iftar yemeği için bir araya geldiler. Sanatçılar arasında dünyaca ünlü piyanist kardeşler Seher ve Güher Pekinel de vardı.

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

''BİZZAT DAVET EDİLDİK''

İftar yemeğinin ardından dünyaca ünlü piyanist Pekinel kardeşlerden Süher Pekinel, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat davet edildik. Alman ve Fransız televizyonları ARTE/ARD, tüm Avrupa turnesi ve Amerika konserlerimizi içeren bir belgeselimizi yapmıştı ve bu belgesel, en önemli müzik kanalı olan Unitel tarafından satın alınmıştı. Bu sene, ARTE/ZDF, 30. doğum gününü, 30 ülkeden seçtiği tanınmış sanatçıların konserleri ile kutlayacak. Bu konserler, canlı olarak 30 ülkede arka arkaya yayınlanacak."

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

''CUMHURBAŞKANI GEREKLİ İZNİ VERDİ''

Türkiye'ye davet edilen Pekinel Kardeşler, tarihsel ve kültürel kimliğiyle Osmanlı'dan günümüz Türkiye'sine çok önemli bir mekan teşkil eden Dolmabahçe Sarayı'nda konser vermeyi çok anlamlı ve ilgi çekici bulduklarını belirtti. Pekineller şunları da söyledi: "Bu hayalimizi gerçekleştirmek için sayın Cumhurbaşkanımızla sanatçılar için verdiği iftar davetinde görüştüm, kendisi gerekli izni verdi, Dolmabahçe Sarayı'nın böyle bir konser için iyi bir seçim olduğunu ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi."

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

''CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ''

Süher Pekinel sözlerinin devamında şu açıklamayı yaptı; "Sanata verdiği değer ve destek için sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Sanata ve sanatçıya verilecek katkı, günümüz dünya koşullarında son derece önemli. Bugün başta ülkemiz olmak üzere dünyanın birçok yerinde yüz binlerce müzisyen zor bir süreçten geçiyor. Bu dönemde her katkıyı çok kıymetli buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bizimle konuşmasında sanatın bir toplumun en değerli kültür öğesi olduğunu ve sanata her zaman destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Sanatın kültürün en etkin aynası olduğu gerçeğinden yola çıkarak, onu ne kadar ileri taşırsak, ülke olarak da o kadar ileri bir noktaya varırız. Sanatçı olarak çok önemsediğimiz toplumsal gelişim için çeşitli eğitim sistemlerini 16 senedir devreye sokmuş olarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda şimdiye kadar dünya genelinde alanında 19 birincilik elde edildi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading