Yandex Metrica

Son dakika: Ünlü şarkıcı Sıla'yı darp eden Ahmet Kural 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Son dakika: Ünlü şarkıcı Sıla'yı darp eden Ahmet Kural 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Ahmet Kural, şarkıcı Sıla'yı darp ettiği gerekçesiyle 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Oyuncunun istinaf mahkemesine yaptığı başvuru reddedildi. Böylece Kural'ın hapis cezası kesinleşti.

Magazin

14.02.2024, 09:17

29 Ekim 2018'de meydana gelen olayda Ahmet Kural'ın Sıla Gençoğlu'nu Zekeriyaköy'deki evinde darp ettiği iddia edilmişti. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme Ahmet Kural'a "Tehdit" suçundan 7 ay 15 gün hapis, "Basit yaralama" suçundan 5 ay hapis, "Hakaret" suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası vererek her bir cezayı erteledi.

Kural'ın avukatlarının istinafa başvurmasının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi kararı bozdu. Yeniden yargılanan oyuncuya Temmuz ayında aynı ceza bir kez daha verildi.

BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

İkinci karardan sonra şarkıcı Sıla ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları tarafından istinaf başvurusu yapıldı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi, başvuruyu kabul ederek dosyayı yeniden ele aldı.

Nihai kararını veren mahkeme, "Mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı" gerekçeleriyle istinaf başvurusunu reddetti.

Böylece Kural'ın aldığı hapis cezası kesinleşmiş oldu.

"ADALET GEÇ DE OLSA TECELLİ ETTİ"

Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, kararın ardından yazılı açıklamada bulundu. Epözdemir, "Müvekkil Sıla Gençoğlu'na yönelik hakaret, tehdit ve kasten yaralama suçlarından ötürü sanık hakkında verilen mahkumiyet kararına yapılan istinaf başvurusu reddedilmiş ve karar kesinleşmiştir. 29 Ekim 2018 tarihinden itibaren sürdürdüğümüz hukuki mücadelemiz bugün itibariyle nihayete ermiş ve geç de olsa adalet tecelli etmiştir.

Kesinleşen karar ve hukuki süreç ile birlikte, müvekkilin haklılığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Geç de olsa adalet tecelli ettiği için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading