Yandex Metrica

Sezai Aydın son yolculuğuna uğurlandı... 'Ceketini satıp beni okuttu'

Sezai Aydın son yolculuğuna uğurlandı... 'Ceketini satıp beni okuttu'

Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Sezai Aydın, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Aydın, Karacaahmet mezarlığına defnedildi.

Magazin

23.01.2024, 18:31

Fred Çakmaktaş, John Rambo, Rocky gibi karakterlere sesiyle hayat veren tiyatro, dizi ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında hayata veda etti. Sanatçı için Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde tören düzenlendi. Birçok ünlü isim Sezai Aydın için konuşma yaptı. Aydın'ın naaşı son yolculuğına uğurlanmak üzere Üsküdar Şakirin Camii'ne götürüldü.

"BABAMLA ANI BİRİKTİRMEK İÇİN BU İŞİ SEÇTİM"

Usta sanatçının oğlu Arda Aydın, törende konuşmakta güçlük çekti. Aydın, "Bir evladın ayakları üzerinde nasıl durması gerektiğini öğretti. Büyük bir aktördü. Dehşetli bir aşık ve seven bir sevgiliydi. Karısını kaybettikten tam 40 gün sonra belki de onun yanına gitmek için çabaladı ve her şeyde olduğu gibi bunda da başarılı oldu.

İş yerinde her zaman Sezai Bey diye hitap ettim o da bana Arda Bey dedi. Fakat evde her zaman babam oldu. Şehir tiyatrolarında birlikte en çok oyun oynayan baba oğul olduk. Onun ile sahnede stüdyoda geçirdiğim zamanları gerçekten özleyeceğim. Zaten ben Sezai Aydınla daha çok anı biriktirebilmek için bu işi seçtim." diye konuştu.

"CEKETİNİ SATIP BENİ OKUTTU"

Sezai Aydın'ın kızı İdil Cemre Öztep ise babasının kendisini sahnelerden uzak tutmak istediğini belirterek, "'Bu işi yapma' dedi bana. Kötü bir öğrenciydim ben. Üniversite sınavında çok kötü bir puan aldım. 24 tercihli bir liste götürdüm okula. Tam çıktım babam aradı 'psikolog olacaksın sen' dedi. 'Olamam, para yok özel üniversiteye götürme beni' dedim.

Evde büyük bir kavga ettik. Yazdım ve girdim. Ayaklarımın üzerinde durabilmemin yegane nedenidir. Çünkü gerçekten ceketini satarak okuttu beni, bunu biliyorum. Kimi zaman ücret almadan dublajlar yaptığını biliyorum sırf beni okutabilmek için." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading