• G.ALTIN

    4.057,91

  • DOLAR

    38,4521

  • EURO

    43,6885

  • BIST 100

    9.417,19

  • BITCOIN

    $94.866

Sertap Erener'e şok dava! Kendi şarkılarını paylaşınca suçlandı

Sertap Erener'e şok dava! Kendi şarkılarını paylaşınca suçlandı

Sertab Erener, kendi şarkılarını paylaşınca mahkemelik oldu! Telif hakkı ihlali iddiasıyla dava açıldı.

Ünlü şarkıcı Sertab Erener, sosyal medya hesaplarından ve YouTube kanalından kendi şarkılarını paylaşınca beklenmedik bir telif hakkı kriziyle karşı karşıya kaldı. Bir müzik yapım şirketi, Erener’in “Lâl” ve “Sakin Ol” albümlerini izinsiz yayınladığını öne sürerek dava açtı.

KENDİ ŞARKILARINI PAYLAŞINCA MAHKEMELİK OLDU

60 yaşındaki sanatçı, yıllardır dillere pelesenk olan “Olsun”, “Yanarım”, “Ateşle Barut”, “Vur Yüreğim” gibi şarkılarıyla tanınıyor. Geçtiğimiz yıl Eurovision sahnesine 21 yıl sonra yeniden çıkarak büyük bir ilgi gören Erener, bu kez bambaşka bir sebeple gündemde.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne başvuran bir müzik yapım şirketi, Erener’in dijital platformlarda telif hakkı kendilerine ait olan şarkılarını izinsiz paylaştığını belirterek hukuki süreç başlattı. Şirketin avukatları, ünlü sanatçının YouTube kanalında müziklerini yayınlamasının telif hakkı ihlali olduğunu savundu ve içeriklerin kaldırılmasını talep etti.

Avatar
İbrahim Hakkı Yazıcı