Yandex Metrica

Şemsi İnkaya açtı ağzını yumdu gözünü! Yeni oyuncuları yerden yere vurdu 'Benim de soyunmam lazım ama...'

Şemsi İnkaya açtı ağzını yumdu gözünü! Yeni oyuncuları yerden yere vurdu 'Benim de soyunmam lazım ama...'

Türk sinemasının usta oyuncularından Şemsi İnkaya, yeni nesil oyuncular hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İnkaya, ekranlarda kaslı oyuncuların sıkça yer almasıyla ilgili "Bu bir felaket" dedi.

Magazin

31.03.2024, 04:43

Üvey Baba dizisinde canlandırdığı 'Halil Güneşli' karakteriyle bir döneme damgasını vuran usta oyuncu Şemsi İnkaya, yeni nesil oyuncular ve oyunculuk hakkında konuştu. "Bir daha dünyaya gelsem yine oyuncu olurdum" diyen usta oyuncu, yeni dönemde ekranlarda kaslı oyuncuların yer almasına da tepki gösterdi.

Oyunculuğun çok zevkli bir meslek olduğunu söyleyen İnkaya, "Bir daha dünyaya gelsem aynı oyuncu olurdum. Okurum, konservatuarını da okurum, amatörlüğünü de çalışırım ondan sonra profesyonel olurum. Bir daha gelsem aynı şeyi yaparım yani. Çok onurlu bir meslek, meslek olarak aldığın zaman" dedi.

"BENİM DE SOYUNMAM LAZIM"

Son dönemde Türkçe'nin bozulduğuna değinen sanatçı, fonetik ve artikülasyonun önemine vurgu yaparak "Öyle çıktığın zaman onları harcamış oluyorsun. Türkçe kayboluyor. Şimdi kaslı oyuncular var. Başka bir şey o, başka bir felaket. Kas-mas, kaburgalar çıkacak bilmem ne falan filan var ya benim de böyle çıkıp soyunmam lazım sizin karşınızda da utanırım.

Bu yaşta utanırım, her yaşta utanırım. Biz öyle yapmadık. Biz oynayarak geldik bir yerlere. Oynayarak, ödül alarak, ustaları dinleyerek, rolü çalışarak, ezberini yaparak. O zamanlar sufleydi şimdi ezberini yaparak." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading