Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rumlardan azar yedi, kimseye söyleyemedi: Barbaros Şansal'ın büyük çaresizliği

Rumlardan azar yedi, kimseye söyleyemedi: Barbaros Şansal'ın büyük çaresizliği

Güney Kıbrıs'ta Rumlar, kötü muamele konusunda Türk vatandaşları arasında ayrım yapmıyor. 'Muhalif' Barbaros Şansal, Lefkoşa'daki sınır kapısında suratına pasaport fırlatılan son kurban oldu!

Magazin

20.03.2024, 18:41

Modacı Barbaros Şansal, FETÖ'nün Cenevre'deki korsan mahkemesinde rol alıp Türkiye'yi suçladıktan sonra 'ikinci vatanı' haline gelen Güney Kıbrıs'a gitti. Lefkoşa üzerinden Rum topraklarına geçmek isteyen Şansal, burada hiç de alışık olmadığı bir muameleyle karşılaştı. 

Türklere düşmanlık konusunda muhalif ayrımı gözetmeyen Rum polisi, Metehan Sınır Kapısı'ndan Dometios Kapısı'na geçtiği sırada Şansal'ı önce azarladı, ardından pasaport ve ehliyetini onun suratına fırlattı. 

'Birleşik Kıbrıs' rüyası görerek kendilerince 'çözüm' isteyenlerle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eski cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yanlılarına bile aynı tavrı sergileyen Rumlar, Türklerin Kıbrıs'ta işgalci olduğunu düşünen Şansal'ı da kapıda rezil etmekten çekinmedi. Rum polisi tarafından kapıda aşağılanan Şansal, olayı yakın çevresinden başka kimseye duyurmadı. 

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

KIBRISLI GAZETECİ DUYURDU

Şansal'a Rum fırçasını kamuoyuna duyuran isim ise Kıbrıslı gazeteci Esra Aygın oldu. Kişisel blog sitesinde İngilizce yazdığı makalede Rum Yönetimi'nin son aylardaki agresif tavırlarına dikkat çeken Aygın, bu dışlayıcı tavırdan geçtiğimiz cuma günü Barbaros Şansal'ın da nasibini aldığını belirterek şunları kaydetti:

"Geçen cuma günü Lefkoşa'daki Dometios geçiş noktasında arabasıyla güneye geçmeye çalışan Şansal'a Türk pasaportunun ve uluslararası kabul görmüş ehliyetinin yasadışı olduğu söylendi. Güney'e giriş için geçerli vizesi olan ve adanın güney kesiminde çok zaman geçiren Şansal, oradaki görevlinin, pasaportunu ve ehliyetini yüzüne fırlattığını söylüyor."

Esra Aygın, Rum yönetiminin sınır kapılarındaki düşmanca tavrının sadece Lefkoşa ile sınırlı olmadığını, Gazimagosa'daki Derinya Kapısı'nda da pek çok 'barış aktivistinin' aynı muameleyle karşılaştığını belirtiyor. 

Yeminli Türkiye muhalifi Barbaros Şansal'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi görevlileri tarafından azarlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından herhangi bir tepki mesajı yayınlamayışı dikkat çekti. FETÖ'nün Cenevre'de tertiplediği korsan mahkemede Türkiye'ye karşı adeta bülbül gibi şakıyan Şansal, şamar yediği Rumlara karşı derin bir sessizliğe büründü. 

Barbaros Şansal, bulabildiği her fırsatta soluğu Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde alıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading