Yandex Metrica
SON DAKİKA
Putin, gayrimeşru kızını ifşa eden medya kuruluşunu yasakladı

Putin, gayrimeşru kızını ifşa eden medya kuruluşunu yasakladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in evlilik dışı bir kızı olduğu iddia edilmiş, kızının görüntüleri ortaya çıkmıştı. Konuyu ortaya çıkaran Rus haber kuruluşu ülkede yasaklandı.

Magazin

23.01.2024, 17:40

Geçtiğimiz yılın son aylarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçmişte temizlik görevlisi olan Svetlana Krivonogikh ile ilişki yaşadığı ve bu ilişkiden bir kızı olduğu iddia edildi. İddiaya göre Rus liderin Elizaveta Krivonogikh olarak bilinen kızı Luiza Rozova'nın görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

BÜYÜK ORANDA BENZERLİK BULUNUYOR

Anne ve kızı, iddialar hakkında yorumda bulunmadı ancak Luiza'nın GQ'ya muhtemelen Putin'in genç haline benzediğinş, Rus devlet başkanı ile genç kadın arasında yüzde 70,44 oranda benzerlik bulunduğu iddia ediliyor. 

OLAYI İFŞA EDEN MEDYA KURULUŞUNA YASAK

Putin'in bu ilişkiden olduğu iddia edilen kızını ifşa eden haber kuruluşu ülkede 'ulusal güvenlik' gerekçesiyle yasaklandı. Roman Badanin'in yönettiği araştırma sitesi Proekt, 'istenmeyen organizasyon' olarak nitelenerek yasaklandı.

Gazeteciler 'yabancı ajan' olarak suçlanıyor ancak sitenin editörü, Putin'in hayatındaki sırları ortaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Yetkililer medya kuruluşunun Amerika merkezli olduğunu ve Rusya'nın güvenliği için tehdit oluşturduğunu iddia ediyor.

"RUSYA ÖZGÜR OLACAK"

Proekt editörü Badanin, hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi ve kısa süre içinde büyük bir ifşa sözü verdi. Kuruluşun editör yardımcısı Mikhail Rubin de Zholobova'nun evine gittiği esnada tutuklandı. The Times'ın haberine göre 52 yaşındaki Badinin, tutuklama işlemi sırasında "Rusya özgür olacak!" diye bağırdı.

İNTİKAM HAMLESİ Mİ?

Baskınlara ilişkin açıklama yapan polis, karalama iddialarıyla bağlantılı olduğunu kaydetti. Kremlin ise polis baskınlarının kuruluşun araştırmacı gazeteciliğine karşı 'intikam hamlesi' olduğu iddialarını reddetti.

Olayların büyümesi üzerine Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov'dan açıklama geldi. İntikam iddialarını yalanlayan Peskov, meşru gerekçeler olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading