Yandex Metrica

Masterchef'te şaşırtan Aşure olayı! Somer Şef'in anısı ağızları açık bıraktı! Mehmet Şef böyle anlattı

Masterchef'te şaşırtan Aşure olayı! Somer Şef'in anısı ağızları açık bıraktı! Mehmet Şef böyle anlattı

Masterchef final turunda ikinci grup ana kadro için mücadele ediyor. Yarışmanın 9 Ağustos'ta yayınlanan yeni bölümünde adaylardan aşure yapmaları istendi. Mehmet Şef, stüdyoda Somer Şef'in aşure ile ilgili bir anısını anlattı.

Magazin

29.03.2024, 15:55

Masterchef'te final turu tüm hızıyla devam ediyor. İlk gruptan ana kadroya giren isimlerin belli olmasının ardından ikinci grup yarışmacılar mücadeleye başladı. Masterchef 9 Ağustos'ta yayınlanan yeni bölümün ilk turunda yarışmacılardan Aşure yapmaları istendi. Adaylar en iyi aşureyi yapabilmek için tezgah başında ter döktü.

Mehmet Şef, Somer Şef'in yurt dışında aşureyle ilgili yaşadığı ilginç anıyı anlattı. 

SOMER ŞEF'İN İLGİNÇ ANISI

Yalçınkaya "Somer Şef, Avustralya'ya gidince aşure yapıyor aşure ayında. Diyor ki 'Biz bir aşure yapalım, dağıtalım.' Biliyorsunuz bizde aşure dağıtıldığı zaman sonra kap toplanmaya gidilir, içerisine tuz konulur, sabun konulur ya da evde ne varsa. Bölgeye göre değişir bu. Öyle bir gelenektir ki bu, siz aşureyi gönderdiğiniz evden içine tabak boş gitmesin diye buğday bile koyarlar ne koyduklarının çok da önemi yoktur. " dedi.

Daha sonra Somer Şef'in eline tepsi alıp Avustralya'da aşure dağıtmaya başladığını söyleyen Mehmet Şef,  "Bir kapıya vurup aşure getirdiğini söyler. Önce demişler ki 'Kaç para istiyorsun'. Sonra demişler ki 'Bunun karşılığında bizden ne istiyorsun'. Tabi bu benim komiğime gitse de geleneklerimizde dağıtılır ve kesinlikle karşılık beklenmez. 

Aslında bizim tuhafımıza gitse de aslında dünyada çok olmayan bir gelenektir. Çünkü kimse kimseye karşılıksız bir şey vermez." ifadelerini kullandı.  Şefin ilginç anısı stüdyo ve ekran başındakileri gülümsetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading