Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Kenan Doğulu kendini özgür hissedemiyormuş: Siyasi baskı var, otosansür var, darmaduman olduk!

Kenan Doğulu kendini özgür hissedemiyormuş: Siyasi baskı var, otosansür var, darmaduman olduk!

Ünlü popçu Kenan Doğulu, İBB dergisine verdiği demeçte sanatçıların baskı altında olduğunu iddia edip "Yasaklar ve siyasi baskı herkesi darmaduman etti" dedi.

Magazin

21.02.2024, 10:35

90'lı yılların ünlü pop müzik sanatçısı Kenan Doğulu, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı İSTanbul dergisine açıklamalarda bulundu. Türkiye'de sanatın ve sanatçının üzerinde baskılar olduğunu ileri süren Doğulu, siyasi koşullar nedeniyle sanatçıların kendilerine özgürce ifade edemediğini savundu. 

Besteleriyle gündeme gelemez olunca İmamoğlu'nun dergisinde siyasete göz kırptığı görülen Doğulu, "Sanatçı kendini özgür hissetmiyor maalesef bu dönemde. İfade özgürlüğü yeniden kazanılıp hayaller kurmaya izin verilince çok şey değişecek" dedi. 

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

OTOSANSÜR BASKISI VAR!

Sanatçılar üzerinde otosansür baskısı olduğunu ileri süren doğulu, "Kim ne der, kimi üzer, kimi kızdırırız diye düşünmekten özgür ve özgün davranamıyoruz. Konserler zor yapıldığından köreliyoruz. Sürekli bir ekranın karşısındayız. Sohbet etme, fikir alışverişi yapma, dertleşme azaldı. Bu da kolektif bilinçten çıkan o ilhamı, orijinal fikirleri sekteye uğrattı. Otosansür bakısı tedirgin bir hale getirdi sanatçıları ve ekipleri" diye konuştu. 

Doğulu, "Yasaklar, siyasi baskı, pandemi şartları ve ekonomik kriz herkesi darmaduman etmiş olsa da bir noktada hayat normale dönünce İstanbul gece hayatı yeniden dünyanın gözdesi haline gelecek diye düşünüyorum" dedi. 

90'lı yıllarda insanlar arasında kutuplaşmanın bu denli derin olmadığını dile getiren ünlü sanatçının son açıklamaları konusunda eşi Beren Saat'in ne düşündüğü bilinmiyor. Kenan Doğulu politik demeçlerden uzak duran bir müzik adamı olarak şimdiye dek siyasi konulara ilişkin pek gündeme gelmemişti. Doğulu'nun yerine genellikle eşi Beren Saat açıklamada bulunuyordu. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading