İdil Bilgen'den ilginç çıkış! Güzellik anlayışını açıkladı: Kadınlar üzerinde baskı var!

Hindistan'da düzenlenen Miss World yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen Ukrayna basınına konuştu. Dış görünüşü bakımından eleştirilere maruz kalan Bilgen güzellik kavramından bahsetti, kendi güzellik anlayışını açıkladı.
Hindistan'da 7 Mayıs'ta başlayan ve 31 Mayıs'a kadar sürecek olan Miss World yarışmasında Türkiye’yi, Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen temsil ediyor.
Sosyal medya hesabından zaman zaman yarışmaya dair fotoğraflar paylaşan Bilgen Ukrayna basınına konuştu.
"KADINLAR ÜZERİNDE BASKI VAR"
11 Eylül 2024'te gerçekleşen yarışmada birinci olduktan sonra eleştirilen ünlü model, güzellik algısına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Güzelliği üzerinden yapılan yorumlar zamanla linç kampanyasına dönüşen Bilgen, bu kavramı sorguladığını belirtti.
"Güzelliğin hem kutlandığı hem de sorgulandığı bu küresel platformda yer alan bir kadın olarak, önemli bir mesajı paylaşmanın sorumluluğunu derinden hissediyorum." diyen model, "Özellikle burada bizi dinleyen tüm kadınlara seslenmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz dijital çağın yönlendirdiği güzellik standartları, ne yazık ki genç kadınlar üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Öyle bir noktaya geldik ki, kendi özgün halimizle var olmanın o eşsiz zarafetini neredeyse unutmuş durumdayız. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda bireysellik bu denli yüceltilirken, neden kendimizi sürekli olarak belirli bir imaja uydurma çabası içindeyiz? Bu soruyu sıkça kendime soruyorum ve bu konuda derinlemesine düşünüyorum" ifadesini kullandı.
KALIPLARA KARŞI ÇIKTI
Konuşmasına "Aslında, benzersizliğin bu kadar kıymetli olduğu bir dönemde yaşarken, hepimizin aynı kalıba girmeye çalıştığı bu anlamsız yarıştan bir adım geri çekilmenin önemli olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.
"Elbette sağlık nedenleriyle ya da tamamen kişisel tercihler doğrultusunda yapılan tıbbi kozmetik uygulamalar bu konunun tamamen dışında tutulmalı" vurgusunu yapmayı ihmal etmedi.
"BENİM İÇİN GERÇEK GÜZELLİK..."
İdil Bilgen "Benim için gerçek güzellik, en doğal ve otantik halimizi olduğu gibi kucaklayıp kutlamaktan ve en önemlisi de kendimizi o halimizle sevmeyi başarabilmekten geçiyor" açıklamasıyla dikkat çekti.
AÇILIŞ TÖRENİNDE BOY GÖSTERDİ
Ünlü model geçtiğimiz hafta Hindistan'daki yarışmanın açılış töreninde boy göstermişti.
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan yarışmacı geceye Türkiye’yi temsil eden yerel kıyafetiyle katılmıştı.
Bilgen giydiği kostüme değinmişti:
"Dünkü Miss World açılış törenimizde ne büyülü bir akşam! Her bir ülkenin milli kıyafetleriyle temsil edildiğini, bayraklarını gururla dalgalandırdığını görmek çok özeldir. Birliğin güçlü sembolü.
Türkiye Başkonsolosu Sayın Okan Yalman'a, sevgili eşi Yalman'a ve inanılmaz Şef Sayın Eyüp Sevinç'e bize katılıp performansımıza destek verdikleri için yürekten teşekkürler!
Hürrem Sultan'ın Osmanlı döneminden kalma kaftanının çarpıcı bir kopyasını giyme şerefine nail oldum - zengin tarihimizi güzel yansıtan bir eser. Milli çiçeğimiz lalelerle süslenmiş bu nefes kesen tasarım için @sabanciolgunlasmaenstitusu teşekkür ederiz. Kültürümüzü ve mirasımızı her ayrıntısıyla temsil etmekten gurur duyuyorum🇹🇷."TRHABER
