Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gökçe Kırgız'ın isim davasında yeni gelişme! 'Yaşının küçük olmasını fırsat bildi'

Gökçe Kırgız'ın isim davasında yeni gelişme! 'Yaşının küçük olmasını fırsat bildi'

2006 yılında yayınladığı 'Kalbime Gömerim' isimli şarkısıyla tanınan Gökçe Kırgız, Merve Doğan'ın isim ve soyadını mahkeme yoluyla Gökçe Kırgız olarak değiştirmesi üzerine dava açmıştı. Dava duruşmasında müzik yapımcısı Ozan Oskay tanık olarak dinlendi.

Magazin

23.01.2024, 18:45

Gökçe Kırgız, 2006 yılında 'Kalbime Gömerim' isimli şarkıyla tanınmış, o dönem fenomen olmuştu. Kırgız adının patentini alırken, 2006 yılında sahne almaya başlayan Merve Doğan ise 2013'te isim ve soyisim değişikliği yaparak resmi olarak Gökçe Kırgız adını almıştı.

Fenomen Gökçe Kırgız, bunun üzerine İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne 'adının kötüye kullanılarak markasına zarar verdiği gerekçesiyle' gerekçesiyle başvuru yapmıştı.

Davanın görülmesine bugün İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya davacı Gökçe Kırgız avukatı ile katılırken, Davalı Gökçe Kırgız Taner (Merve Doğan) ise mazeret bildirdi. Müzik yapımcısı Ozan Oskay tanık olarak dinlendi.

"YAŞI NEDENİYLE AİLESİ UYGUN GÖRMEDİ"

Gökçe Kırgız'ı 2006 yılından beri tanıdığını belirten Oskay, "2006'da kendisinin yaptığı ‘Kalbime Gömerim’ isimli şarkısını internette gördükten sonra araştırdım ve ailesine ulaştım. Kendisi hatırladığım kadarıyla reşit değildi. Sonrasında anlaştık ve çalışmalar yapmaya başladık. Yaşı küçük olduğu için önceliğinin müzik okul olduğunu söyledi. Bizim görüşmelerimiz okul döneminde devam etti. Gökçe’nin tanınması için yapımcılar ulaşıyordu yaşı dolayısıyla ailesi uygun görmedi" diye konuştu.

"YAŞININ KÜÇÜK OLMASINI FIRSAT BİLDİ"

Oskay, açıklamasının devamında "Şarkının popüler olduğunu davalı Gökçe Kırgız Taner 'Kalbime gömerim' şarkısını kullanarak bir programa çıktı. Gökçe'nin okula devam etmesini, yaşının küçük olmasını fırsat bildi ve sahne almaya başladı. Davalı 'Gökçe Kırgız' adını kullanmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading