Yandex Metrica
SON DAKİKA
Filiz Akın kimdir? Filiz Akın'ın hastalığı ne?

Filiz Akın kimdir? Filiz Akın'ın hastalığı ne?

Türk sinemasının usta isimlerinden Filiz Akın hastaneye kaldırıldı. 3 gün yoğun bakımda kalan sanatçı sağlık durumuyla ilgili paylaşım yaptı. Peki Filiz Akın kimdir, Filiz Akın'ın hastalığı ne? İşte detaylar..

Magazin

10.03.2024, 23:58

Yeşilçam'ın 4 büyük kadın oyuncusundan biri olan Filiz Akın geçtiğimiz hafta akciğerlerinden rahatsızlanması nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve 3 gün yoğun bakımda kaldı. Sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Filiz Akın hastalığını açıkladı. Haberlerden sonra Filiz Akın'ın kim olduğu ve hastalığı merak edildi. Filiz Akın kimdir? Filiz Akın'ın hastalığı ne?

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

FİLİZ AKIN KİMDİR?

2 Ocak 1943'te Ankara'da dünyaya gelen Filiz Akın, Türk sinema oyuncusu, yazar ve sunucudur. Asıl adı Suna Akın'dır. Annesinin adı Habibe Leman Şaşırmaz, babasının adı Bekir Sami Akın'dır. Usta oyuncu, 3 yaşına kadar babası Sami Bey'in görevli olduğu Beypazarı'nda yaşadı. İlkokula 5.5 yaşıda başlayan Akın, ilköğrenimini Ankara'da Sarar İlkokulu'nda tamamladı. Daha sonra TED Ankara Koleji ve Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümünde okudu. 

1962 yılında gönderdiği fotoğrafıyla Artist mecmuasının yarışmasını kazandı. Oyunculuğa ilk adımını Memduh Ün'ün Akasyalar Açarken filmi ile attı. 1964 yılında Kadın Berberi film setinde tanıştığı Türker İnanoğlu ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten 1965'te İlker İnanoğlu dünyaya geldi. 1974 yılında Türker İnanoğlu ile evliliğini sonlandıran Akın, 1975 yapımı Babaların Babası filmiyle beyaz perdeye veda etti.

1982 yılında bubi Rubinstein ile evlenen Akın Paris'e yerleşti. 14 yıl aranın ardından 1989 yılında Geçmiş Bahar Mimozaları için yeniden kamera karşısına geçti. 1992 yılında ilk kitabı olan Güzelliklere Merhaba'yı yayınladı. 1993'te Rubinstein ile boşanan Akın, 1994 yılında MİT müsteşarı Sönmez Köksal ile nikah masasına oturdu. 1998-2002 yılları arasında Paris sefaretinde bulundu.

2002'de nazofarenks kanserine yakalandığını öğrenen oyuncu bir süre ABD'de tedavi gördü. Hastalık sürecini 2005'te Hayata Merhaba ismiyle kitaplaştırdı. 2006 yılında "Filiz Akın ile Güzellik, Zayıflama ve Genç Kalma Üzerine" adlı kitabını yayınladı. 2011 yılında ise Gün Akşam Oldu isimli dizisinin yalnızca bir bölümünde rol aldı.

Usta oyuncu, 2004-2007 yılları arasında Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan usta isim, 2008 senesinde Filiz Akın'la Sohbetler, 2009'da ise Filiz Akın'la Hafta Sonu Sohbetleri programının sunuculuğunu yaptı.  Ankara Ekspresi filmindeki performansıyla 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Akın, 2000'li yıllarda birçok onur ödülü aldı.

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

FİLİZ AKIN'IN HASTALIĞI

3 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gören, sonrasında normal odaya alınan Akın, Sepsis hastalığına karşı mücadele verdiğini açıkladı. Akın, paylaşımında "Burada ikinci kez Bodrum'da hastaneye getirilmişim. Tansiyon tehlikeli derecede düşük! Ateş 42… Sepsis'e karşı mücadelede ölümden kıl payı kurtaranlara, merak eden, iyileşme dilekleri ve dualarını yollayan sizlere çok teşekkür ederim…" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading