Yandex Metrica

Ezgi Mola Musa Orhan davasında hakim karşısına çıktı! 'Uzlaşmak için 50 bin TL istediler'

Ezgi Mola Musa Orhan davasında hakim karşısına çıktı! 'Uzlaşmak için 50 bin TL istediler'

Cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ezgi Mola hakim karşısına çıktı. Oyuncu, davacı tarafın uzlaşmak için 50 bin TL istediğini söyledi.

Magazin

23.01.2024, 18:47

Ezgi Mola, 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan yargılanan  Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında tweet atmış, Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Ezgi Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada Ezgi Mola ve taraf avukatları hazır bulundu. Savunmasında Musa Orhan'ı tanımadığını belirten Mola, kullandığı ifadelere kadına şiddete yönelik olarak yazdığını belirtti.

"ÜZÜNTÜMÜ DİLE GETİRDİM"

Oyuncu, savunmasının devamında şöyle konuştu:

"Tüm basın kanallarında çıkan haberlerde rahmetli İpek Er'in iddiasını doğrulayan adli tıp raporunu görünce, diğer sosyal medya kullanıcıları gibi ben de tabi ki bu durumun üzüntüsünü yaşadım ve üzüntümü sosyal medya hesabımda paylaştım. Benden önce 160 bin küsur bu konuyla alakalı Tweet atıldı ve konu Türkiye gündemine girdi. Kadına yönelik şiddete karşı daha önce de paylaşımlarım oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek çünkü ben kadına şiddetin ülkemizde kanayan bir yara olduğunu düşünüyorum."

Mola ayrıca yorumunu şahsa yönelik değil durumla ilgili yaptığını söyleyerek beraatini talep etti.

"OLAYDAN SONRA TAKİPÇİ SAYISI ARTTI"

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş ise Ezgi Mola'nın Musa Orhan'a karşı başlatılan linç kampanyasının parçası olduğunu iddia ederek "Toplumsal duyarlılık gösterdiğini söylediği bu tweetinden sonra sanığın takipçi sayıları 6 milyona çıkmıştır. Sosyal medya hesaplarından reklamlar almaya başlamıştır ve ticari kazanç elde etmiştir. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum." dedi.

Savcı mütalaasında Mola'nın hakaret suçu işlediği kanaatiyle cezalandırılmasını istedi.

"UZLAŞMAK İÇİN PARA İSTEDİLER"

Tekrar söz alan oyuncu, linç girişimi başlattığı iddialarını kabul etmediğini söyleyerek "Dosya uzlaştırmaya gittiğinde uzlaştırmacı beni aradı ve Tweet'in silinmesi ve özür Tweet'i atılmasıyla birlikte 50 bin lira talep edildiğini söyledi. Kabul etmedim. Daha sonra tekrardan uzlaştırma bürosu beni arayarak, davacı tarafın Tweet'i silmesi ve özür Tweeti'nden vazgeçtiğini, sadece 50 bin lira verirlerse uzlaşmayı kabul ettiğini söyledi. Ben bu durumu da kabul etmedim. Burada ben mi ticari kazanç sağlıyorum? Benim 2002'den bu yana reklam anlaşmalarım var" dedi.

Ezgi Mola'nın avukatı da davacı avukatının ifadelerini kabul etmediklerini ve suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, Mahkeme heyeti sanık avukatlarına savcı mütalaasına karşı süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading