Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evlilik hazırlığında olan Banu Alkan'a hapis şoku! Şarkısının nakaratı başına bela oldu

Evlilik hazırlığında olan Banu Alkan'a hapis şoku! Şarkısının nakaratı başına bela oldu

Afrodit lakaplı Banu Alkan'ın başı derde girdi. Şarkıcı Nicole Peachey, 'Beyaz Orkide' isimli şarkının nakaratındaki sesin kendisine ait olduğunu söyledi. Şarkıcı hakkında 'manevi veya mali haklara tecavüz' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Magazin

23.01.2024, 20:01

Sanat dünyasında 'Afrodit' olarak tanınan Banu Alkan, son günlerde özel hayatıyla gündeme geliyor. Evlilik hazırlıkları yapan Alkan, şarkıcı Nicelo Peachey ile davalık oldu. Peachey, Banu Alkan'ın yıllar önce çıkardığı Beyaz Orkide şarkısının nakaratında kendi sesinin kullanıldığını iddia ederek dava açtı.

Şarkıcı, avukatı aracılığıyla Fikri Sınai Haklar Soruşturma Bürosu'na verdiği dilekçede 9 yıl önce bir deneme ses okuması yaptığını, bu kaydın izni dışında Banu Alkan tarafından Beyaz Orkide şarkısında kullanıldığını öne sürdü.

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

"KENDİ SESİYMİŞ GİBİ SESLENDİRDİ"

Peachey'in avukatı İlyas Geyik, savcılığa verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunca 'Afrodit' lakabıyla, sinemada ise Banu Alkan ismiyle bilinen maruf sanatçı konserlerde, televizyon kanallarında ve özel gecelerde söylediği eserde nakarat ve özel okuma kısmı müvekkilime ait sesi izinsiz olarak kullanarak kendi sesiymiş gibi seslendirmekte ve playback yapmaktadır"

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

SES BANU ALKAN'A AİT DEĞİL

Şikayetin ardından soruşturma başlatılarak söz konusu şarkı müzik bilirkişisine gönderildi. Bilirkişi raporunda "Beyaz beyaz orkidem, deli miyim sanki ben, aşkından alev alev yanıyorum orkidem" sözlerinin geçtiği nakarat bölümünde sesin Banu Alkan'a ait olmadığı belirtildi. 

Söz konusu sesin müştekiye ait olup olmadığının ispat edilebilmesi için müştekinin ses kaydına ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı. Ünlü şarkıcı hakkında 'manevi veya mali haklara tecavüz' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading