Yandex Metrica

Demet Akalın'ın eski eşi Okan Kurt iflas mı etti? Okan Kurt battı mı? Milyonluk borç çıkmazı!

Demet Akalın'ın eski eşi Okan Kurt iflas mı etti? Okan Kurt battı mı? Milyonluk borç çıkmazı!

Demet Akalın'ın boşandığı eşi ve ailesine ait nakliyat şirketleriyle ilgili mahkemeden karar çıktı. 500 milyon TL'yi aşkın borcu olan şirketler için iflas kararı verildi.

Magazin

23.04.2024, 12:32

40 yıldır yurt içi ve yurt dışı taşımacılıkta faaliyet gösteren Martaş, bir süre önce mali sıkıntıya girdi. Baba Abdi Kurt ve Okan-Ozan Kurt'a ait olan Martaş Uluslararası Taşımacılık ile Martaş Nakliyat şirketleri konkordato talep edildi. İki şirketin konkordato talepli davası sürerken, şirket faaliyetleri durma noktasına geldi.

Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçtiğimiz yıl mayıs ayında yapılan duruşmada şirketler için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Ancak süre dolmadan dosyaya üç kişilik konkordato komiser heyeti raporu gelmesiyle süreç tersine döndü.

510 MİLYON LİRALIK BORÇ

Raporda iki şirketin borcunun 510 milyon TL, varlıklarının değerinin ise 128 milyon TL olduğu belirtildi. 11 Mart'ta yapılan duruşmada mahkeme, tarafların savunma ve taleplerini dinledi. Martaş'ın avukatı, şirketlerin borca batık olmadığını, varlıkları için ise yeni bir kıymet takdiri raporu alınması gerektiğini bildirdi.

Alacaklılar ise "Şirketler, konkordatoya göre faaliyet göstermiyor" diyerek şirket için iflas kararı verilmesini istedi. Mahkeme, şirketlerin iflasına karar vererek tasfiye süreci için dosyayı Mersin İflas Müdürlüğü'ne gönderdi.

Şirketin borçları nedeniyle Demet Akalın ve Okan Kurt'un yaşadıkları eve haciz gelmişti. Çift, olayın ardından boşanma yoluna gitmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading