Yandex Metrica

Cezaevindeki Deniz Akkaya'ya Aziz Yıldırım'dan dava

Cezaevindeki Deniz Akkaya'ya Aziz Yıldırım'dan dava

Selin Ciğerci ile yaşadıkları tartışmadan sonra tedbir kararını ihlal ettiği için cezaevine giren Deniz Akkaya'ya bir darbe de Aziz Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Akkaya'dan şikayetçi olarak dava açılmasını istedi.

Magazin

23.01.2024, 17:52

Selin Ciğerci'nin aldırdığı tedbir kararını ihlal ettiği için 3 gün zorlama hapis cezasına çarptırılan Deniz Akkaya, bu kez başka bir dava ile gündeme geldi. Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Akkaya hakkında şikayette bulunarak 'Sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle hakaret' suçundan dava açılmasını talep etti.

Deniz Akkaya, Söylemezsem Olmaz isimli magazin programına konuk olarak Bahar Candan ve Nihal Candan ile ilgili iddialarda bulunmuştu. Akkaya, Bahar Candan'ın Aziz Yıldırım ile birlikte olduğunu ima etmişti.

Bu iddiaların ardından Aziz Yıldırım, Akkaya'dan şikayetçi oldu. Savcılığa verilen dilekçede Akkaya ve programdaki magazin yorumcularının özel hayat gizliliğini ihlal ederek onur ve şereflerini rencide edecek şekilde kahkahalarla ifade ettikleri belirtildi.

AĞIR VE HAKSIZ BİR SALDIRI

Deniz Akkaya'nın iddialarının yalan olduğu belirtilen dilekçede, Akkaya'nın Aziz Yıldırım'ın özel hayatına, onur ve şerefine, saygınlığına ve aile birliğine ağır ve haksız bir saldırı yapıldığı ifade edildi. Akkaya'nın ifadelerinin herhangi bir değer taşımadığı ve ahlak dışı yalanlar olduğuna dikkat çekildi.

Dilekçede iddiaların ardından toplumda Aziz Yıldırım'la ilgili haksız bir imajın oluştuğu, açıklamaların sosyal medyada hızla yayılması nedeniyle Yıldırım'ın mağdur olduğu anlatıldı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ"

Şikayete konu olan açıklamaların 'ifade özgürlüğü' olarak değerlendirilemeyeceği belirtilirken, "Şüpheli bu eylemini ulusal çapta yayın yapan bir televizyon kanalında yapmak suretiyle de hakaret suçunun nitelikli halini işlemiştir. Bireylerin kişilik haklarına ve değerlerine pervasızca saldıran şüphelinin cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading