Yandex Metrica

Cem Uzan neden yurt dışında yaşıyor? Cem Uzan hangi suçlardan yargılanıyor, neden Türkiye'ye gelemiyor?

Cem Uzan neden yurt dışında yaşıyor? Cem Uzan hangi suçlardan yargılanıyor, neden Türkiye'ye gelemiyor?

Genç Parti kurucusu Cem Uzan, Haziran 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını ifade etti. Televizyonda herhangi bir programa çıktığında kendisini 100 bin kişinin izlediğini ve bu kişilerin teveccüh gösterip kendisine oy vermesi halinde seçimi rahatlıkla kazanabileceğini belirten Uzan hakkında merak edilen, "Cem Uzan neden yurt dışında yaşıyor? Cem Uzan hangi suçlardan yargılanıyor, neden Türkiye'ye gelemiyor?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Magazin

25.03.2024, 16:34

Genç Parti kurucusu Cem Uzan, Haziran 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını söyledikten sonra gündem oldu. Peki, Cem Uzan neden yurt dışında yaşıyor? Cem Uzan hangi suçlardan yargılanıyor, neden Türkiye'ye gelemiyor? İşte detaylar...

Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video paylaştı Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video... Haberi Görüntüle

CEM UZAN NEDEN YURT DIŞINDA YAŞIYOR?

Genç Parti lideri Cem Uzan, “resmi ve özel evrakta sahtecilik ve çete oluşturmaktan” yargılandığı davayla ilgili raporun içeriğinden haberdar olunca Türkiye’yi terk etti. Raporda ağır suçlamalar yöneltilen Cem Uzan, Fransa’dan siyasi sığınma istedi..

'Hesabı yapılamaz' dedi! Acun Ilıcalı aylık kazancını açıklayamadı! 'Hesabı yapılamaz' dedi! Acun Ilıcalı aylık kazancını açıklayamadı! Haberi Görüntüle

CEM UZAN HANGİ SUÇTAN YARGILANIYOR?

Cem Uzan, İstanbul'da yargılandığı nitelikli zimmet suçu davasında ceza aldı. İstanbul 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 12 tutuksuz sanık ile taraf avukatları katıldı. Kararını açıklayan mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan Cem Uzan'ı ''nitelikli zimmet'' suçundan 18 yıl 5 ay hapis cezası ve 4 milyar 404 milyon 721 bin 134 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme "suç işlemek için örgüt oluşturmak" suçunun ise zaman aşımı sebebiyle kaldırılmasına karar verdi. Davada Cem Uzan ile birlikte aralarında aile üyelerinin de yer aldığı 18 sanık yargılanıyordu. Sanıklar, Tasarruf mevduatı sigorta fonuna devredilen İmar Bankasının 4 milyar dolarını zimmetine geçirmekle suçlanıyordu.

Duruşmalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Cem Uzan, hakkında İnterpol tarafından aranması için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Cem Uzan'ın ayrıca TMSF tarafından Pamukova çiftliğine adamları ile birlikte baskın düzenlediği gerekçesiyle 6 yıl, sahte resmi belge düzenlemek kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak suçlarından 23,5 yıl kesinleşmiş hapis cezaları bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading