Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bülent Ersoy kimdir, kaç yaşında? Bülent Ersoy'un babası neden öldü?

Bülent Ersoy kimdir, kaç yaşında? Bülent Ersoy'un babası neden öldü?

Bülent Ersoy'un babası Fikret Erkoç hayatını kaybetti. Peki Bülent Ersoy kimdir, kaç yaşında? Bülent Ersoy'un babası neden öldü? İşte detaylar...

Magazin

23.01.2024, 18:04

Son günlerde Benzemez Kimse Bize programıyla ve KKTC'deki müzisyen ekibinin tutuklanmasıyla gündeme gelen Bülent Ersoy, şimdi ise babası Fikret Erkoç'un vefatıyla gündemde. Bülent Ersoy'un hayatıyla ilgili bilgiler merak ediliyor. Peki Bülent Ersoy kimdir, kaç yaşında? Bülent Ersoy'un babası Fikret Erkoç neden öldü? İşte sanatçının biyografisi...

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

BÜLENT ERSOY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

9 Haziran 1952 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Bülent Ersoy, Türk sanat müziği sanatçısıdır. Diva olarak bilinen sanatçı, küçük yaşlardan beri müzikle ilgilendi. İstanbul Konservatuvarında 2 ay eğitim alan Ersoy, daha sonra bıraktı. Eğitimi boyunca Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi isimlerden ders aldı. Konservatuvardan mezun olduktan sonra müzikal tecrübelerini geliştirdi.

1970 yılında Üsküdar'da dönemin ilk gazinolarından Özlem Aile Gazinosu'nda sahneye ilk adımını attı. Sunar Konser Bürosu-Fikret Torun'un düzenlediği ses yarışmasına katılarak birinciliği kazandı. Daha sonra gazinoda üç ay assolist olarak çalışan sanatçı, 1971 yılında ilk 45'liği Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin'i çıkardı. 

Çıkardığı "Tuti-i Mucizeyi Guyem Ne Dersem Lâf Değil" plağı rekor satış elde etti. Maksim Gazinosu'nun sahibi, sanatçıyı assolist olarak çıkarmaya karar verdi. Ağustos 1980'de seyirciden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açan Ersoy hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Eylül 1980'de bir hakime hakaret etmesi nedeniyle tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderildi. 12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981'de travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı aldı. Bu yasak 8 Ocak 1988'de kaldırıldı.

14 Nisan 1981'de Londra'da cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirerek kadın oldu. Fakat Türkiye cinsiyet değişikliğini tanımıyordu. Sanatçı pembe kimliğini 1988'de Turgut Özal'ın öncülüğünde çıkarılan, cinsiyet değiştirmeye izin veren kanun sayesinde oldu. 1989 yılında Adana'da verdiği bir konserda izleyiciden gelen "Çırpınırdı Karadeniz" şarkısını okumadığı için kurşunlanarak böbreğini kaybetti. Bugüne kadar birçok eseri seslendiren sanatçı, Popstar Alaturka yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 

1995'e "Benim Dünya Güzellerim" isimli ilk albümünü çıkardı. Yine aynı yıl "Alaturka 95" adlı bir albüm yapmıştır. Muzaffer Özpınar'ın yönetmenlik yaptığı albümde Münir Nurettin Selçuk, Hacı Arif Bey, Kemani Serkis Efendi gibi çok sayıda müzisyenin eserlerini yeniden yorumladı. Bir sonraki çalışması olan Maazallah isimli albüm 1997 yılında yayınlandı. Daha sonra 2002'de Canımsın albümünü çıkardı. 2011 yılında Aşktan Sabıkalı isimli albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Bülent Ersoy, bu albümde Tarkan ile birlikte 'Bir Ben Bir Allah Biliyor' parçasını seslendirdi.

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

BÜLENT ERSOY'UN BABASI NEDEN VEFAT ETTİ?

Bülent Ersoy'un babası Fikret Erkoç, geçtiğimiz ay evinde düşerek hastaneye kaldırılmıştı. Kalça kemiği kırılan ve hastanede tedavisi süren Fikret Erkoç bu sabah hayata veda etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading