Yandex Metrica

Banu Alkan'a tazminat şoku

Banu Alkan'a tazminat şoku

Şarkıcı Nicole Rona, Banu Alkan'ın "Beyaz Orkide" şarkısındaki nakaratın kendi sesi olduğu iddiasıyla 75 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Magazin

02.03.2024, 06:32

Nicole Rona, Banu Alkan'ın seslendirdiği 'Beyaz Orkide' şarkısında nakarat kısmındaki sesin kendisine ait olduğunu iddia etti. Banu Alkan'ın nakarat bölümünde playback yaptığını söyleyen Rona, sesini izin almadan kullandığı gerekçesiyle Afrodit lakaplı Alkan'a 75 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Şarkıcı Rona, avukatı aracılığıyla izin alınmadan sesini kullandığını iddia ettiği Banu Alkan'a ikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne tecavüzün refi ve tecavüzün meni davası açtı. Dava dilekçesinde, Rona'nun ses sanatçısı olduğu ve yaklaşık 9 yıl önce stüdyoda pilot okuma denilen yani deneme ses okuması yaptığı belirtildi. Bu okumanın Rona'nın bilgisi dışında kaydedildiği ve Beyaz Orkide şarkısının nakarat bölümünde kullanıldığı öne sürüldü.

KENDİ SESİYMİŞ GİBİ YANSITTI

Banu Alkan'ın 4 yıldan fazla bir süredir şarkıyı kendi eseri olarak kullanıp maddi kazanç elde ettiği anlatılan dilekçede, Alkan'ın Rona'ya ait olan sesi onayı olmadan kullanarak kendi sesiymiş gibi lanse ettiği ve playback yaptığı ileri sürüldü. Nicole Rona'nın durumu öğrenince Alkan'a noter aracılığıyla ihtar gönderdiği ve savcılığa şikayette bulunduğu, olaya ilişkin soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.

Dosyaya gelen bilirkişi raporunda da nakarat kısmında müvekkilin sesinin kullandığının belirlendiği iddia edildi. Banu Alkan'ın şarkıcı Rona üzerinden haksız kazanç elde etmeye devam ettiği iddia edilen dilekçede, 25 bin TL maddi ve 50 bin TL manevi olmak üzere toplam 75 bin TL tazminat talep edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading