Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Aleyna Tilki kimdir, nereli ve kaç yaşında? Aleyna Tilki evlendi mi? İşte ünlü şarkıcı hakkında tüm detaylar...

Magazin

03.02.2024, 19:00

14 Yaşındayken katıldığı 'Yetenek Sizsiniz' isimli yarışmada sesiyle dikkatleri toplayan Aleyna Tilki, açıklamalarıyla zaman zaman eleştiri konusu olsa da geniş hayran kitlesine sahip. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla da kendinden bahsettiren ünlü şarkıcı hakkında birçok şey merak konusu. Aleyna Tilki kimdir, kaç yaşında ve nereli? Aleyna Tilki evlendi mi? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik, işte o detaylar...

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

ALEYNA TİLKİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Aslen Trabzon Oflu olan Aleyna Tilki 28 Mart 2000 tarihinde Konya'da doğdu. Ünlü şarkıcının Ayça isminde bir kız kardeşi var. Babasının işi nedeniyle 4 yaşındayken Konya'dan İzmir'e taşınan Tilki'nin annesi özel bir kız öğrenci yurdu işletmecisi, babası ise askeriyede memur. 10 Yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınan Aleyna Tilki'nin annesi ve babası 10 Ocak 2018 tarihinde yollarını ayırdı.

Çocukken bale eğitimi alan genç şarkıcı, 7 yıl boyunca voleybol oynadı ve daha 8 yaşındayken İzmir'de bulunan bir televizyon kanalında şarkı yarışmasına katıldı. Tilki, Hacı Hatice Bayraklı Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmedi. Üniversiteye gitmek yerine çok erken yaşta müzik sektörüne girdi ve alaylı olarak şarkıcılık hayatı başladı.

2014 yılında 'Yetenek Sizsiniz' isimli yarışmaya katılan ünlü isim güçlü sesiyle kısa sürede beğeni topladı ve tanınır hale gelmeye başladı.

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

ALEYNA TİLKİ'NİN ŞARKILARI

Aleyna Tilki en büyük çıkışını Emrah Karaduman ve kendisinin 19 Ağustos 2016 tarihinde DMC etiketiyle yayınlanan >''Cevapsız Çınlama'' isimli single'ıyla yaptı. ''Cevapsız Çınlama'' YouTube platformu üzerinde 4 ay 5 gün içerisinde 180 milyon izlenme sayısına ulaştı.

Aleyna Tilki 2019 yılında Yıldız Tilbe'nin >''Yalnız Çiçek'' isimli şarkısına cover yaptı ve bu şarkıyı kendi tarzıyla seslendirerek sevenlerinin beğenisine sundu. Bu şarkı 24 saatte en fazla izlenen klip kategorisinde üçüncü sırada yer aldı.

Aynı yıl müzik eğitimi almak üzere gittiği ABD'de dünyanın prestijli müzik şirketlerinden biri olan >Warner Music ile anlaşma imzaladı. Ardından bu şirket bünyesinde bir İngilizce albüm ve 4 parça yapacağını dile getirdi. Sevilen şarkıcı dünyaca ünlü şirketle çalışan ilk Türk isim oldu.

Daha sonra Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo parçası olan ve Türkiye listelerinde kısa sürede 1 numaraya yükselen >"Sen Olsan Bari''yi yayımladı.

Aleyna Tilki, müzik kariyerinin yanında ilk oyunculuk deneyimini 2021 yılında Acun Ilıcalı'ya ait dijital platform >Exxen'de ''İşte Bu Benim Masalım'' adlı dizide kazandı. Bu dizide Cemal Can Canseven ile başrolü paylaştı.

26 Şubat 2021 tarihinde, sözlerini Sarah Hudson ve Coffee'nin yazdığı; Diplo, bestesi ise King Henry ve Jr. Blender tarafından yapılan "Retrograde" isimli ilk İngilizce şarkısının video klibi yayınlandı.

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

ALEYNA TİLKİ EVLENDİ Mİ?

Aleyna Tilki'nin “Ayın 28’inde evleniyorum. 30’unda da klip çıkacak. Buda davetiyem. 28’inde düğünümü Instagram hesabından canlı izleyebilirsiniz…” cümleleriyle yaptığı paylaşım sevenleri tarafından ''Aleyna Tilki evlendi mi, eşi kim?'' sorularının sorulmasına neden olmuştu.

Ünlü şarkıcı 30 Temmuz 2021 tarihinde tüm dijital platformlarda satışa çıkan, sözü ve müziği kendisine ait ''Sır'' ismindeki şarkısını ve video klibini, yakın dostlarına özel bir partiyle tanıttı. Müzikseverlerle ve sevenleriyle buluşturacağı ''Sır'' isimli yeni şarkısı için kır düğünü mizanseninde hazırlanan partide, Aleyna Tilki klibinde kendisine eşlik eden robot ile evlendi.

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

ALEYNA TİLKİ HATIRA ORMANI YAPTIRACAK

25 yaşındaki Şahin Akdemir Muğla Marmaris'te çıkan yangında, yangınla mücadele eden ekiplere motosikletiyle su taşırken kaza yaparak hayatını kaybetmişti. Genç şarkıcı Aleyna Tilki 31 Temmuz 2021 tarihinde Turkcell Vadi İstanbul konserinin tüm gelirini Şahin Akdemir adına hatıra ormanı yaptırmak için bağışladı.

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

ALEYNA TİLKİ'NİN ŞARKILARI

2016 - Cevapsız Çınlama (Emrah Karaduman ile birlikte)
2017 - Sen Olsan Bari
2018 - Yalnız Çiçek
2018 - Dipsiz Kuyum
2018 - Sevmek Yok
2019 - Nasılsın Aşkta
2020 - Yalan
2020 - Bu Benim Masalım
2021 - Retrograde
2021 - Bi Kapışma Var Şimdi
2021 - Nehir
2021 - Trol (Ayça Tilki ile birlikte)
2021 - Kabus
2021 - Sır

Halk TV sunucusu Şirin Payzın Almanya'da kaza geçirdi: Ameliyata alındı Haberi Görüntüle

ALEYNA TİLKİ'NİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: >aleynatilki

Instagram: >aleynatilkiofficial

Youtube: >Aleyna Tilki

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading