Yandex Metrica

Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi'ne ziyaretçi akını

Hatay'da bulunan Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Müze 9 ayda 23 bin yerli ve yabancı kişi tarafından ziyaret edildi.

Kültür / Sanat

25.02.2024, 01:39

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 300 yıllık zeytinyağı tesisinden dönüştürülen müze, 9 ayda 23 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi, 2017 yılında Altınözü Kaymakamlığı koordinasyonunda, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Altınözü Belediyesi ve özel bir vakıf tarafından restore edilerek turizme kazandırıldı. Müze, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

Açıldığı günden beri 83 bin kişi tarafından ziyaret edilen müzede tutulduğu kuyuların yanı sıra yağ yapımında kullanılan tüm eski ve geleneksel aletler yer alıyor. Müze sorumlusu Janer Çilingir, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 24 yıl öncesine kadar aktif kullanılan müzenin 22 Ekim 2017'de turizme kazandırıldığını belirten Çilingir, müzeye olan ilginin her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Çilingir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2017 yılından bugüne 83 bin yerli ve yabancı ziyaretçimiz oldu. Yılbaşından bu yana müzemiz 23 bin ziyaretçiyi ağırladı. Buraya gelen ziyaretçilerimiz, en başta zeytinin tarihiyle yolculuğa başlıyorlar. Ziyaretçiler, bu kapıdan girer girmez o mistik havayı ve yaklaşık 300 yıllık tarihi ile 12 kuşağa şahitlik etmiş bir yapıyı görüyor. Zeytinyağının ve zeytinin önemini ve zeytinin tarihçesini tabelalarla öğrenebiliyorlar. Ziyaretçilerimiz, buradaki mengene dediğimiz o geleneksel yöntemlerle yapılan yağla beraber tadım testi yapıyorlar zeytin ve zeytin çeşitleriyle ilgili çok güzel bilgiler edinerek buradan ayrılıyorlar."

Çilingir, herkesi müzeye beklediklerini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading