Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zeki Müren, vefatının 25. yıldönümünde anılıyor

Zeki Müren, vefatının 25. yıldönümünde anılıyor

'Sanat Güneşi' olarak bilinen Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Zeki Müren, vefatının 25. yılında Bursa'da bulunan kabri başında anıldı.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:01

Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden besteci ve ses sanatçısı Zeki Müren, Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında pandemi tedbirleri kapsamında düzenlenen bir törenle anıldı. Törene Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi Ahmet Naci Bakırcı, Müren'in yeğeni Özlem Güner, sanatçı Zafer Sabuncu ve Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katıldı.

Törende Zeki Müren'in yeğeni Özlem Güner konuşma yaptı. Güner, vefatının 25. yılında sanatçıya sevgi ve saygının devam ettiğine dikkat çekerek, "O, herkesin sanat güneşiydi, bizim güneşimizdi, dayımız, canımız, kanımızdı. Onun ailesi olmaktan son derece gururlu ve onurluyuz. Evrensel ve efsane bir sanatçıydı. Her zaman zirvede, bu hiç değişmedi." dedi.

Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İsmail Eren de konuşmasında Müren'in büyük bir sanatçı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Türkiye'nin yegane Türk Sanat Müziği icracısı, şarkıları halen dillerde ve 300'ü aşkın bestesi, güftesiyle Türk Sanat Müziği'ne renk veren büyük bir sanatçı. Biz de onun hatıralarını tekrarlamak, tanıtmak ve devamını sağlamak için çalışıyoruz. Ailesiyle, akrabalarıyla bugün onu yad ettik. Ne mutlu bize, ne mutlu Zeki Müren'i sevenlere."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading