Yandex Metrica

Türk sanat müziği sanatçısı İnci Çayırlı vefat etti

Türk sanat müziği sanatçısı İnci Çayırlı vefat etti

Türk sanat müziğinin usta isimlerinden İnci Çayırlı 86 yaşında hayata veda etti.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:54

Türk Sanat Müziğinin usta ismi, koro şefi İnci Çayırlı hayatını kaybetti. Vefat haberini sanatçı Onur Akay duyurdu. Akay, "Türk sanat müziğinin usta ismi Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'yı maalesef kaybettik. Tavrı ve bilgisi ile ekol olmuş sanatçımızın mekanı cennet olsun inşallah." dedi.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından 'Devlet Sanatçısı' unvanı verilen Çayırlı, "Kadın Asla Unutmaz", "Çileli Bülbül", "Ayrılık", "Son Nefes" gibi filmlerin müziklerine inza attı.

"HEP ARAMIZDA OLACAK"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sanatçının vefatı üzerine sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Altun, "Kıymetli ses sanatçımız İnci Çayırlı'nın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kuzguncuktaki o güzel sokakta ve o huzur veren sesiyle hep aramızda olacak… Mekanı cennet olsun." dedi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da açıklamasında "Klasik Türk Musikisi'nin büyük sanatkarı İnci Çayırlı'nın vefatını teessürle öğrendim. Allah'tan merhumeye rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading