Yandex Metrica

Türk kahvesi ABD'de tanıtılacak: Anadolu'nun Türk Kahveleri Öyküleri

Türk kahvesi ABD'de tanıtılacak: Anadolu'nun Türk Kahveleri Öyküleri

Turkish Coffee Lady Vakfı tarafından tasarlanan "Anadolu'nun Türk Kahveleri Öyküleri" belgeseliyle Türk kahvesi kültürü ABD'de tanıtılacak.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:46

Turkish Coffee Lady Vakfı, Türk kahvesi kültürünü ABD'de tanıtmaya hazırlanıyor. Vakıf tarafından tasarlanan Anadolu'nun Türk Kahveleri Öyküleri (Turkish Coffee Tales of Anatolia) belgeseli ile Türk kahvesi kültürünün yabancı toplumlara etkili şekilde anlatılması hedefleniyor.

5 Aralık Dünya Kahvesi Günü'nde gösterime girmesi planlanan belgesel, New York, Washington, Los Angeles, Boston, Las Vegas ve San Francisco gibi şehirlerde gösterilecek. Tanıtım, mikro art sanatçısı Hasan Kale'nin sanat gösterileriyle yapılacak.

Yaklaşık 1 saat uzunluğundaki belgeselin çekimleri 7 şehirde gerçekleştirildi. Şanlıurfa'da mırra, Mardin'de dibek, Gaziantep'te menengiç, Nevşehir'de közde, Karabük'te safranlı, İzmir'de damla sakızlı, Ankara'da kumda ve İstanbul'da geleneksel Türk kahvesi çekimleri yapıldı.

Türk kahvesi belgesel ABD'de tanıtılacak

"500 YILLIK BİR TÜRK MARKASI"

Vakfın kurucusu Gizem Şalcıgil White, belgesel hakkında AA muhabirine konuştu. Türk kahvesinin gerçek hikayesini anlatılmadığını ifade eden Şalcıgil, "Türk kahvesi 16. yüzyılda Türkler tarafından geliştirilmiş dünyanın ilk kahve pişirme metodu. Ancak biz bunun hikayesini ne yazık ki dünyaya tam olarak anlatamadığımız için kahve denilince Türkiye akla gelmiyor." dedi.

Türk kahvesinin 500 yıllık bir marka olduğuna dikkat çeken White, "Amacımız yurt dışında Türk kahvesi algısının daha çok değer görmesi ve Türk kahvesine talebin artması. İstiyoruz ki Türk kahvesi hak ettiği değere ulaşsın."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading