Yandex Metrica

Tarihi başarı! Dünyaca ünlü müzik yarışmasından Nazım Çınar'a 3 ödül birden verildi

Tarihi başarı! Dünyaca ünlü müzik yarışmasından Nazım Çınar'a 3 ödül birden verildi

Dünyaca ünlü müzik yarışması Global Music Awards'tan Nazım Çınar'a 3 ödül birden verildi.

Kültür / Sanat

02.04.2024, 00:38

Amerika’nın prestijli müzik yarışmalarından Global Music Awards, değerlendirmeye aldığı yaklaşık 40.000 eser arasından besteci Nazım Çınar'ın çalışmalarını 3 ödülle onurlandırdı. Sanatçının >"Anka / Phoenix"  isimli albümü; en iyi albüm, en iyi besteci ve en iyi orjinal eser (Anka) dallarında uluslararası üstün başarı ödülüne layık görüldü. Türkiye'de, çoklu stillerde bestelenmiş eserlerden oluşan ilk konsept albüm olma özelliğini taşıyan "Anka” (Kalan / Z müzik) insan kültürünün kaybettiği değerlere ve doğadan uzaklaşmasına dair bir hikâye çerçevesinde, birbirinden farklı müzikler dinleme fırsatı sunuyor.

Nazım Çınar'ın kariyerinde ödüllü bu orjinal çalışmanın yanı sıra; Bağlama enstrümanı için yazılmış çoklu tonlardaki ilk eser olan “Gezgin”(2003) isimli çalışmasının yanı sıra, Türk sinemasında senfonik şiir formundaki ilk film müziği (Pia-2015) ve yine senfonik-cyberpunk stilindeki ülkemizde bestelenen ilk film müziği (Perspektif - 2011) gibi, öncü ve yenilikçi çalışmalar bulunmaktadır...

Film, belgesel, tiyatro, reklam müzikleri ve çeşitli sanatçılara aranjörlük yapmış olan Nazım Çınar, 2012 yılından bu yana, kesintisiz olarak Film Scoring ve Sound Design  alanlarında kendi geliştirdiği "İşitsel Sinematografi" metotlarıyla dersler ve seminerler vererek çeşitli üniversitelerde eğitimcilik kariyerine de devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading