Yandex Metrica
SON DAKİKA
On5Sıfır7 Film Haftası'nda darbe ve direniş temalı filmler gösterilecek

On5Sıfır7 Film Haftası'nda darbe ve direniş temalı filmler gösterilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği On5Sıfır7 Film Haftası'nda darbe ve direniş temalı filmler izleyici ile buluşacak.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:38

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle "On5Sıfır7 Film Haftası" düzenlenecek. 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen film haftasında darbe, direniş ve özgürlük temalı filmlerden oluşan özel bir seçki sinemaseverlere sunulacak.

Filmler, her gün 3 seansta halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek. 17 Temmuz'da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde etkinlik kapsamında uluslararası panel de gerçekleştirilecek. Panele Filistinli yönetmen Nevres Ebu Salih, yönetmen Nazif Tunç ve sinema yazarı Abdülhamit Güler de konuşmacı olarak katılacak.

"ŞANLI BİR DİRİLİŞ VE DİRENİŞ DESTANI"

AA'nın haberine göre 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Erdim, 15 Temmuz'un büyük bir darbe, işgal ve iç savaş girişimi olduğuna dikkat çekerek "Şehitler, gaziler, din, devlet, vatan ve millet müdafaası için meydanlara inen sivil halk açısından ise şanlı bir diriliş ve direniş destanı idi." dedi.

Erdim, açıklamasının devamında darbe, direniş ve özgürlük temasıyla On5Sıfır7 Film Haftası'nı düzenlemeye karar verdiklerini, etkinliklerin gelecek yıllarda farklı temalarla süreceğini kaydetti.

DÜNYA SİNEMASINDAN FİLMLER DE GÖSTERİLECEK

Etkinlikte Alper Çağlar imzalı "Börü", Dağlık Karabağ'ın işgaline karşı Azerbaycan mücadelesini anlatan "Dolu", 1973'te Şili'de yapılan askeri darbeyi anlatan 1982 yapımı ödüllü film "Missing - Kayıp" ve Kahire'de askeri darbe sırasında yaşananları konu alan "Eshtebak - Çarpışma" filmleri gösterilecek.

Ayrıca Sırp kuşatması altındaki Saraybosna'da verilen mücadeleyi beyaz perdeye taşıyan Bosna-Hersek yapımı "Savrseni Krug - Kusursuz Çember", Fransız sömürgesi altındaki Cezayir'de halkın özgürlük direnişini anlatan "Waga-i Sanawat al-Jamr - Ateş Yılları Günlükleri", Filistin'in kendi topraklarında yaşadığı zulmü konu edinen "Bezmandeh - Filistin'e Veda" gibi yapımlar da yer alıyor.

Etkinlik, Atlas Sineması İstanbul Sinema Müzesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 12-18 Temmuz arasında gerçekleşecek.

Etkinlikle ilgili bilgilere "www.on5sifir7filmhaftasi.com" sitesinden ulaşılabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading