Yandex Metrica

Kuşadası dalış turizminde geçen yıla göre artış gösterdi

Kuşadası dalış turizminde geçen yıla göre artış gösterdi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde koronavirüs pandemisi nedeniyle yavaşlayan dalış turizmi yeniden artış gösterdi.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:03

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektörünü de derinden etkiledi. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Covid-19 sürecinde yavaşlayan dalış turizmi, su altı güzelliklerini keşfetmek ve dünyanın en büyük batık uçağını görmek isteyenlerin talebiyle yeniden hareketlendi.

Kuşadası, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Güvercinada Kalesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ve mavi bayraklı plajlarıyla her yıl yerli ve yabancı misafire ev sahipliği yapıyor. İlçe, aynı zamanda dalış turizmiyle de adından söz ettiriyor. Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle durma noktasına gelen su altı turizmi, aşılama çalışmaları ve güvenli turizmin tercih edilmesiyle bu yıl tekrar hareketlendi.

İlçeye gelen turistler, Aydın Büyükşehir Belediyesince 2016'da batırılan ve dünyanın en büyük batık uçağı olarak bilinen Airbus A300 kargo uçağını görebiliyor. Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçen yılı salgın nedeniyle istemedikleri bir şekilde geçirdiklerini dile getirdi.

'GEÇEN YILA GÖRE CİDDİ BİR ARTIŞ VAR'

Bu yıl neredeyse her gün dalış yaptıklarını belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sene aşılamayla birlikte insanların kendisini biraz daha güvende hissetmesiyle tatile çıkan sayısında artış oldu. Bu çok iyi bir gelişmeydi. Turizmden ekmek kazanan birçok insan var. Dalış sektörü de bunlardan birisi. Geçen seneye göre ciddi bir artış var. 2019'daki sayıları yakalayamadık ama geçen seneye göre yüzde 30 artış gözlemledik. Bizler için önemliydi. Eski çalışanlarımızla yeniden çalıştık. Önümüzdeki sezondan çok daha umutluyuz."

'KARGO' UÇAĞI MERAK EDİLİYOR

Turistlerin kargo uçağını merak ettiğini anlatan Saraçoğlu, "Buraya haftanın 3 günü dalışa gidiyoruz. Misafirlerimizden ciddi talep oluyor. Yine burada su altında mağara ve kayalıklar var. Buralarda orfoz, lahos gibi canlıları görmek mümkün. Aslan balığı ve uzun dikenleri kestaneleri de görebiliyorlar. Birçok canlıyla karşılaşmak mümkün oluyor." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading