Yandex Metrica

Kur'an ayetleriyle şarkı söylüyor! Bu herifin Türkiye'de ne işi var?

Kur'an ayetleriyle şarkı söylediği için ülkesi İran'da hapis cezası alan ve sonrasında ABD'ye kaçan Mohsen Namjoo, aralık ayında Türkiye'ye gelerek 5 ilde konser verecek!

Kültür / Sanat

05.04.2024, 19:08

ABD'de yaşayan İran asıllı şarkıcı Mohsen Namjoo, 5 konserlik turne için aralık ayında Türkiye'ye gelecek. Konserlerinde Kur'an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçmekten çekinmeyen Namjoo'ya sosyal medyada büyük tepki var.

2 Aralık ile 10 Aralık tarihleri arasında İstanbul, Bursa, Ankara, Konya ve Van'da konserlere çıkmayı planlayan Namjoo, ayetleri şarkılarında kullandığı için İran'da hapis cezası almış, daha sonra ülkesinden kaçarak ABD'ye yerleşmişti. 

İran'a girişinin rejim tarafından yasaklanan ve ayetlerle şarkı söylediğini gururla anlatan Mohsen Namjoo'nun Türkiye'deki konserlerde benzer bir vukuatı işlemesi halinde üzücü olayların yaşanmasından endişe ediliyor. 

Sosyal medyada binlerce vatandaş konserlerin iptali için kampanya başlattı. Daha önce verdiği röportajlarda Kur'an-ı Kerim'e inanmadığını ancak yaptığı şarkıların ilahi metinlere hakaret anlamına gelmediğini savunan Namjoo, ayetlerdeki tılsımlı cümleleri batılı müzik kalıplarına adapte etmeye çalıştığını ileri sürmüştü. 

Mohsen Namjoo'nun konserlerinin iptal edilmesi yolunda yetkililerin harekete geçmeleri bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading