Yandex Metrica
SON DAKİKA
Küçük Prens'in 78 yıllık yayın serüveni Ankara'da kitapseverleri bekliyor

Küçük Prens'in 78 yıllık yayın serüveni Ankara'da kitapseverleri bekliyor

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupery'nin imzasını taşıyan Küçük Prens'in çeşitli baskılarından oluşan sergi Ankara'da ziyaretçilerini bekliyor.

Kültür / Sanat

05.02.2024, 17:37

Fransız yazar Antoine de Saint- Exupery'nin kaleme aldığı, dünya edebiyatının sevilen hikaye kitabı Küçük Prens'in çeşitli baskılarının olduğu sergi Ankara'da kitapseverleri bekliyor. 

"Dünyanın Küçük Prens Kitapları Sergisi", eserin hayranı olan Yıldıray Lise, Kazım İnal ve Mehmet Sobacı'nın küratörlüğünde hazırlandı. Sergi, 4 Ocak-3 Şubat tarihlerinde Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Sergide, ilk kez yayımlandığı 1943 yılından bugüne 488 farklı dil ve lehçede basılan kitabın dünya dillerinde yayımlanma süreci anlatılıyor. 

NADİR BULUNAN KİTAPLAR DA YER ALIYOR

Sergideki kitaplar arasında yok olmuş diller, nadir diller, yapay diller,  "Star Wars" ve "Star Trek" evrenlerinden farklı dillerde, Mors alfabesinde, görme engelliler için Braille alfabesinde, akılı cep telefonlarındaki T9 numara sistemiyle yazılmış kitaplar, sadece aynadan okunan, 3 boyutlu ve yapboz gibi çeşitli özelliklere sahip nadir bulunan kitaplar da yer alıyor.

Kitabın serüvenini anlatan sergide Küçük Prens'e dair özel bilgiler de yer alıyor.

Küçük Prens'in dünyada ve Türkiye'deki tüm baskıları "Küçük Prens'in Dil Serüveni (1943-2021)" ve "Küçük Prens'in Türkçe Serüveni (1953-2021)" başlıklı zaman tünelleriyle yıllara göre görsel olarak ziyaretçilere gösteriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading