banner2

Konya'nın neyi meşhur? Konya'da görülmesi gereken 10 yer

Ülkemizin maneviyatı ile ünlü şehri olan Konya hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Konya’da ne yenir? Konya’da gezilmesi gereken yerler neresidir?

Kültür / Sanat 07.10.2021, 17:05 07.10.2021, 17:34
Abone ol
Konya'nın neyi meşhur? Konya'da görülmesi gereken 10 yer

Maneviyat dediğimiz zaman akla gelen ilk ilimiz olan Konya hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için bir liste haline getirdik. Konya’ya gidince neler yapılmalı? Konya’da nereler gezilmeli? Konya’da neler yenilir? Konya’nın nesi meşhur gibi merak edilen soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

KONYA’NIN MEŞHUR YİYECEKLERİ NELERDİR?

-Bamya Çorbası

-Tirit

-Dilber Dudağı

-Batırık

-Düğün Pilavı

-Çebiç

-Etli Ekmek

-Arabaşı Çorbası

-Sacarası

-Su Böreği

-Fırın Kebabı

-Mevlana Böreği

KONYA’DA GEZİLMESİ GEREKEN 10 YER

Mevlana Müzesi ve Türbesi

Konya’ya gidince ilk uğranması gereken adres kesinlikle Mevlana Müzesi’dir. Konya’nın resmen simgesi haline gelen Mevlana Türbesi ve Müzesi yabancı turistlerinde ilgi odağı haline gelmiştir. Mevlana Müzesi’nin içinde derviş hücreleri, matbaa, Hürrem Paşa Türbesi, Üçler Mezarlığı, Sinan Paşa ve Fatma Hatun Türbeleri yer almaktadır. Şeb-i Arus havuzu da ilgi çekmektedir. Giriş ücreti yoktur.

Alaeddin Tepesi

Konya’ya gelince Alaeddin Tepesi’ni ziyaret etmemek olmaz. Şehrin merkezinde yer alan bu tepe, ilin en yüksek tepesi olarak kabul edilmiştir. Selçuklu ilçesinde yer alan Alaeddin Tepesi, yaz aylarında fazlaca turisti bölgeye çekmektedir. Giriş ücreti bulunmamaktadır.

Karatay Müzesi

Konya’ya gittiğinizde kesinlikle uğramanızı tavsiye ettiğimiz bir diğer yer ise Karatay Müzesi’dir. Burası Konya’nın tarihi yapılarından biridir. Selçuklu Dönemi mimarisini günümüze getirmiştir. Giriş ücreti yoktur. 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İnce Minareli Medrese

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan bu medrese, 1264 yılında Selçuklu Sultanı II.İzzeddin Kaykavus tarafından Vezir Sahip Ata Fahrettin’e yaptırılmıştır. Taş işçiliğine mükemmel bir örnek olan bu medreseye uğramadan Konya’yı terk etmeyin. Giriş ücreti bulunmamaktadır.

Selimiye Camii

Konya’nın en ünlü camilerinden biri olan Selimiye Camii, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapımına başlanan ve II.Selim döneminde yapımı tamamlanan bir camiidir. Tek şerefeli iki minaresi ve kesme taş işçiliği ile yapılmıştır.

Atatürk Evi Müzesi

1928 yılında Konyalılar bu evi Mustafa Kemal Atatürk’e hediye etmiştir. Atatürk Evi, günümüzde bir müze olarak hizmet vermektedir. Müzenin içinde Atatürk’ün bazı kişisel eşyaları, yaşadığı döneme ait belgeler, fotoğraflar ve gazete kupürleri yer almaktadır. Girişi ücreti bulunmayan Atatürk Evi’ni ziyaret etmeden Konya’dan ayrılmayın.

Meram Bağları

Konya’nın Meram ilçesinde yer alan ve doğal güzellikleri ile turistik bir bölge unvanını alan Meram Bağları, sıcak yaz günlerinde bile serin havasıyla kişileri kendine çekiyor. Mesire yeri ve içerisinde bulunan restoranlar ile eşsiz bir yer olan Meram Bağlarını mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Sille Köyü

6000 yıllık bir geçmişe sahip olan Sille Köyü, tarih seven kişilerin vazgeçilmez yeri olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en büyük ve en eski manastırı olarak bilinen Ak Manastır’da burada yer alıyor. Baharat Yolu ve İpek Yolu’da bu köy üzerinde bulunuyor.

Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

Konya’nın 34 kilometre uzağında yer alan Kilistra Antik Kent ve Kaya Mezarları, Gökyurt Köyü içerisinde yer alıyor. Konya’nın Kapadokyası adı ile anılan bu yerde, kaya içlerine oyulan evler, sarnıç kalıntıları, ibadet yerleri gibi görülmeye değer birçok yer bulunuyor. Frig döneminden kalma krallara ait olan mezarlar da turistlerin ilgisini çekiyor. Giriş ücreti bulunmamakta.

Nasreddin Hoca Türbesi

Konya’nın Akşehir ilçesinde yer alan Nasreddin Hoca Türbesi’ni görmeden buradan ayrılmamalısınız. Türbe 12 köşeli ve külah çatısı ile oldukça dikkat çekicidir. Türbenin içerisinde mermer sanduka ve bu sandukanın başında tersten yazılmış ölüm tarihi yer alır. Bu tarih ve sanduka mizah ustası ve aynı zamanda filozof olan Nasreddin Hoca’nın hayatını simgeler. Giriş ücreti bulunmamaktadır.

KONYA’DAN HEDİYELİK NE ALINIR?

Konya’ya gitmişken dönerken sevdiklerinize hatıralık hediyeler alarak gitmenizi öneririz. Sizler için Konya’dan alınacaklar listesi hazırladık.

-Şehrin içerisinden buzdolabı magnetleri

-Selçuklu ilçesinden meşhur el dokuması halım ve kilimler

-Mevlana bibloları

-Kadınlar pazarından Tulum peyniri

-Bedesten Çarşısı’ndan takı ve kumaşlar

-Mevlana şekeri ve lokum

-Konya Gevreği

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!