Yandex Metrica

İyi ki Varsın Eren filmi şehitlerin hatırasını kalplere mühürleyecek

İyi ki Varsın Eren filmi şehitlerin hatırasını kalplere mühürleyecek

Şehit Eren Bülbül ve Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayatını konu alan "Kesişme İyi ki Varsın Eren" filmi çekimleri sürüyor. TRT Genel Müdürü Mehmed Zahid Sobacı, "Projeyi şehitlerimizi kalplerimize mühürlemek için gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kültür / Sanat

26.03.2024, 14:49

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in yaşamı beyaz perdeye taşınıyor. "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" isimli film TRT ve Mustafa Uslu ortak yapımında gerçekleştiriliyor.

Filmde Eren Bülbül'e Rahman Beşel, Ferhat Gedik'e ise başarılı oyuncu İsmail Hacıoğlu hayat veriyor. 

Bugün Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in vefatının 4. yılı dolayısıyla anma töreni gerçekleştirildi. Bülbül'ün kabrinin başında gerçekleştirilen törene TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı da katıldı. Filmin ikinci fragmanını basın mensuplarıyla birlikte ilk kez izleyen Sobacı, "Şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in minnetle yad edilmesi, şehitlerimizi unutmamak, unutturmamak için buradayız. Onları dünyanın kalp hafızasına mühürlemek için buradayız." dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİ KALPLERİMİZE MÜHÜRLEYECEK"

Sobacı, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorum ki bir kalp hafızası var ve nisyana inat, unutmaya karşı koyan en güçlü hafıza, kalp hafızası. Biz ancak şehitlerimizi kalp hafızasına mühürlersek unutmayız, unutturmayız. O nedenle buradayız. Kesişme: İyi ki Varsın Eren projesini de bu amaç doğrultusunda, şehitlerimizi kalplerimize mühürlemek için gerçekleştiriyoruz."

ULUSLARARASI ARENADA DA GÖSTERİLECEK

Kesişme: İyi ki Varsın filminin 29 Ekim'de gösterime gireceğini belirten Sobacı, "Bu proje bir yandan şehitlerimizin kahramanlık hikayesini anlatırken, diğer yandan uluslararası arenada, terörün ne tür bir felakete yol açabileceğini, nasıl can yakabileceğini gözler önüne seriyor. Vicdanı olan herkesin gönlünde bir yankı uyandıracak bir proje olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye'nin terörle mücadelesinin anlatımı noktasında da çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terörle mücadelede FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ ile savaştığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin bu mücadelesini anlatmaya, bu filmin çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. O yüzden mutlaka uluslararası alana taşımamız gereken bir proje." şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading