Yandex Metrica

İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası başladı: 72 ülke 555 yayıncı katılıyor

İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası başladı: 72 ülke 555 yayıncı katılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası dün başladı. 11 Mart'a kadar devam edecek olan etkinlikte dünyanın önde gelen yayıncıları ve uluslararası yayıncılık kuruluşları bir araya geliyor.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:56

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen "İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası" dün başladı. Etkinlikte Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Basın Yayın Birliği, İstanbul Ticaret Odası ile Türkiye Yayıncılar Birliği başta olmak üzere ulusal ve uluslararası paydaş kurumlar yer alıyor. 

72 ülkeden 332 uluslararası yayıncı ile Türkiye’den 223 yayıncı olmak üzere toplam 555 yayıncı katılıyor. Etkinliğin bu yıl ki onur konuğu Macaristan olacak.

SEKTÖRÜ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK FİKİRLER YARIŞACAK

İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak 7-8 Mart tarihleri arasında 10 takım sunumlarını gerçekleştirecek. "Yayıncılık Fikir Maratonu"nda seçilen 10 takım yayıncılık sektörünü geliştirmeye yönelik yenilikçi proje ve fikirlerini yarıştıracak.

7-11 Mart'ta Lazzoni Otel'de farklı ülkelerden 40'a yakın edebiyat çevirmeninin katılacağı Türkçe-Macarca, Türkçe-İtalyanca ve Türkçe-İspanyolca Edebi Çeviri Atölyeleri gerçekleştirilecek. 8-10 Mart 2022 tarihleri arasında ise 72 ülkeden 555 yayıncının katılımıyla telif ticaretiyle ilgili iş görüşmelerinin yapılacağı 7. İstanbul Uluslararası Yayıncılık Profesyonel Buluşmaları düzenlenecek.

KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ ALANINDA İLK FİKİR MARATONU

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla dün 'Yayıncılık Fikir Maratonu' nun açılışı gerçekleştirildi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demircan, "İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası başladı. Yenilikçi yayıncılık, içeriğin erişilebilirliği, teklif haklarının korunması, dijital platformlar başlıklarındaki fikirler ülkemizde kültür endüstrileri alanındaki ilk fikir maratonunda yarışacak." ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK TELİF MARKETİ

Ahmet Misbah Demircan, 332 yurt dışı 223 yurt içi olmak üzere toplam 555 yayıncının katıldığı bölgenin en büyük telif marketi olan Fellowship programının açılışını Uluslararası Yayıncılar Birliği (International Publishers Association) Başkanı Bodour Al Qasimi ve Bilal Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdi.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenecek etkinliğin gala gecesi ve ödül töreni 9 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda yapılacak. Davetiyeler >https://davetiye.publishist.org/ adresinden temin edilebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading