Yandex Metrica

İbrahim Erkal'ı ölümsüzleştiren belgesel: Ömrüm

İbrahim Erkal'ı ölümsüzleştiren belgesel: Ömrüm

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Atik, İbrahim Erkal'ın anısına 'Ömrüm' isimli belgesel hazırladı.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:07

Türk müziğinin önemli isimlerinden İbrahim Erkal 2017 yılında aramızdan ayrıldı. Ancak eserleriyle hala gönüllerde yer almaya devam ediyor. Ünlü sanatçının anısına 'Ömrüm' isimli bir belgesel hazırlandı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Atik, hem hemşerisi olan hem öğrencilik yıllarından vefa duyduğu söz yazarı, şarkıcı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal içim "Ömrüm" belgeseli hazırladı.

Aynı zamanda üniversitenin Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi olan Atik, Erzurum sevdalısı olan İbrahim Erkal'a vefasını göstermek amacıyla biyografik bir belgesel hayata geçirmeye karar verdi. Atik'in yönetiminde 7-8 kişilik bir ekiple hazırlanan belgesel, 1.5 yılda tamamlandı. Belgeselde Erkal'ın hayatında yer alan insanlarla bire bir görüşüldü ve sanatçının bilinmeyen yönlerine de yer verildi.

"POPÜLER KİMLİĞİNİN ÖTESİNDE BÜYÜK BİR DEĞER"

Gazetecilere açıklama yapan Atik, belgesel çalışmalarına 2019 yılında başladıklarını söyledi. Atik, açıklamasında "İbrahim Erkal popüler kimliğinin ötesinde büyük bir değer. Hem bir Erzurumlu olarak hem de bireysel olarak ona vefa borcumuzun olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"KENDİNİ BİLDİ BİLELİ MÜZİĞE AŞIK"

Atik, açıklamasının devamında "Belgeselin isminin 'Ömrüm' olması çok manidar ve beni de şaşırtan bir şey. Son albümüydü, son şarkısıydı ve biz de belgesele Ömrüm ismini koymayı uygun gördük. Erkal, kendini bildi bileli müziğe aşık, hep ünlü biri olmanın hayalini kuran biriydi. Bunun için de her türlü engeli göze alan birisi. Belgeselin ismi 'Tutku' ya da 'Canısı' da olabilirdi ama biz çocukluğundan ölümüne kadar süreci anlattığı için 'Ömrüm'ü uygun gördük." diye konuştu.

"Ömrüm" isimli belgeselin galası, yarın Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezindeki 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading