Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gökçeada'dan çalınan tarihi ikonalar, Fener Rum Patriği'ne iade edilecek

Gökçeada'dan çalınan tarihi ikonalar, Fener Rum Patriği'ne iade edilecek

Gökçeada'da bulunan tarihi eserlerden çalınan kültür varlıkları Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'a takdim edilecek.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:47

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Gökçeada'da çalınan tarihi kültür varlıklarının teslimi yapılacak.Türkiye'nin kültür varlıklarına karşı dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin gösterdiği korumacılık anlayışının bir göstergesi olarak iade edilecek 12 eser için Çanakkale Troya Müzesi'nde tören yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılacağı tören bugün saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

ÇANAKKALE ARKEOLOJİ MÜZESİNDE KORUNUYORLARDI

Eserler, Gökçeada'nın Zeytinli, Eski Bademli ve Dereköy mahallelerindeki tarihi kiliselerde yaşanan hırsızlık olayına ilişkin görülen davada ele geçirilmişti ve Çanakkale Arkeoloji Müzesi'nde korunuyordu. Kültür varlıkları 2007'de Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda ele geçirildi.

Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen kültür varlıkları Çanakkale Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi. Genel olarak ikonalardan oluşan kültür varlıkları, emanette oldukları süreçte Çanakkale Arkeoloji Müzesi'nde hassasiyetle korundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading