Yandex Metrica

Frigya'da saklı bir cennet: Üçlerkayası Köyü

Frigya'da saklı bir cennet: Üçlerkayası Köyü

Tarihi Frig Vadisi'nde yer alan Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki Üçlerkayası köyü, tarihi mekanları, peri bacaları ve kral mezarları nedeniyle turistlerin uğrak noktası oldu.

Kültür / Sanat

28.02.2024, 14:19

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki Frigya Vadisi'nin bulunduğu bölgeye yatırımlarına devam ediyor. İlçede bulunan Üçlerkayası köyü, 3 bin yıllık tarihi mekanları, yerleşim yerleri ve peri bacalarıyla yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu.

AA'nın haberine göre, birçok yerli ve yabancı turistik uğrak yeri olan Frigya'da çok sayıda tarihi mekan bulunuyor. Bölgede gizemli ve saklı bir tarih cenneti olan Üçlerkayası da yaşayan bir köy olarak dikkat çekiyor. 

BİRÇOK MEDENİYETTEN İZLER TAŞIYOR

Frig Kültürü Derneği Başkanı Tanju Tetik, açıklamasında Üçlerkayası köyünün Frig, Helen, Galatya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinden izler taşıdığını belirtti. Köyde çok sayıda Frigya eserinin bulunduğunu kaydeden Tetik, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in katkılarıyla bölgede turizm yatırımlarının arttığını dile getirdi.

FRİGYA'NIN GİZEMLİ KÖYÜ

Tetik, köyde Frigya'dan kalma kaya mezarları, açık hava tapınakları, kaya mezarları, tek ve çok katlı oyma kayalardaki yaşam alanları, mitolojik zindan, kral mezarları ve peribacalarının bulunduğunu söyledi. Tetik ayrıca Üçlerkayası köyünün "Frigya'nın saklı bir cenneti" olduğunu ifade ederek "Buraya gizemli Frigya'nın gizemli köyü de diyebiliriz. Artık son dönemlerde bu gizem de yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. İnsanlar artık tarihi Frig Vadisi'ni tanıyor. Yerli ve yabancı turistler bu noktaları gezerken, geçerken, yolda kaya yerleşimlerini görünce de Üçlerkayası köyüne uğruyor. Köyümüze gelen turist sayısı her geçen gün katlanarak artıyor." şeklinde konuştu.

ALTERNATİF ROTALARDAN BİRİ OLDU

Köyde restoran ve butik otel işleten Aziz Ahmet Özdemir de bölgeye Avrupa'dan yoğun turist geldiğini aktardı. Özdemir, pandemi nedeniyle doğal yaşam alanları ve tarihi mekanların daha çok ilgi çektiğini, Üçlerkayası köyünün de alternatif rotalardan biri olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading