Yandex Metrica

Ercan Kesal ve Mahmut Fazıl Coşkun'dan ustalık sınıfı eğitimi

Ercan Kesal ve Mahmut Fazıl Coşkun'dan ustalık sınıfı eğitimi

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kısa'dan Hisse Film Yarışması'nda ilk kez sinema atölyesi ve masterclass eğitimleri gerçekleştirilecek. Akademi Beyoğlu'nda yapılacak eğitimleri yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun ve usta oyuncu Ercan Kesal verecek.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 18:05

6 yıl önce Genç Öncüler olarak başladığı serüvenine Kısa’dan Hisse olarak devam eden Kısa Film Yarışması, sinemanın nabzını tutmaya devam ediyor. Bu yıl 6. kez düzenlenen Kısa'dan Hisse Kısa Film Yarışması'nda önemli projeler hayata geçiriliyor. Yarışmada ilk kez sinema atölyeleri ve masterclass eğitimleri gerçekleştirilecek.

Geleceğin yönetmenlerini, senaristlerini ve oyuncularını yetiştirmeyi amaçlayan yarışma, ilk kez gerçekleştirilecek sinema atölyesi ve masterclass eğitimleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

5-8 Ekim tarihlerinde Akademi Beyoğlu'nda yapılacak olan Sinema Atölyesi'nde önemli isimler yer alıyor. Yönetmenlik Atölyesi'nde Abdülhamit Güler, Senaryo Atölyesi'nde Sinan Sertel ve Dramaturji Atölyesi'nde Büşra Bülbül ve Bekir Bülbül eğitmenlik yapacak. 

Akademi Beyoğlu'nda 14-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek masterclass eğitimlerinde yönetmenlik masterclass eğitimini ünlü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, oyunculuk eğitimini ise usta oyuncu Ercan Kesal verecek. Atölyeye, başvuruların ardından mülakat sonucunda belirlenen katılımcılar davet edildi.

KISA'DAN HİSSE 6. KISA FİLM GÜNLERİ İÇİN GERİ SAYIM

Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi "Kısa'dan Hisse 6. Kısa Film Günleri" başlığı ile film gösterimleri yapılacak. Etkinlik 18-20 Ekim tarihlerinde Avrupa ve Anadolu Yakası'nda eş zamanlı olarak düzenlenecek.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN FİLMLER BELİRLENDİ

6. Kısa'dan Hisse Kısa Film Yarışması'nın jürisinde usta yönetmen Derviş Zaim, belgeselleri ile tanınan Ensar Altay, Prof. Dr. Şükrü Sim ve kısa filmleriyle adından söz ettiren Yeşim Tonbaz yer alıyor.

5 Eylül tarihi itibariyle başvuruların sonucunda 362 eser değerlendirmeye alındı. Tüm filmlerin ön jüri tarafından izlenmesinin ardından finalist olarak belirlenecek ve ek gösterim kazanacak filmler için istişareler yapıldı. Lise kategorisi ile birlikte kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türündeki filmlerin ön jüri tarafından değerlendirmesi sonrası 20 eser finalist olarak genel jüriye sunuldu. 

29 Eylül'de toplanan genel jüri, finalist filmleri değerlendirdi. Usta yönetmen Derviş Zaim'in başkanlığında ödüle layık görülen filmler öne çıkarıldı ve dereceye giren 3 film belirlendi.

Kısa'dan Hisse Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni 21 Ekim 2021 tarihinde Fatih Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading