Yandex Metrica

Edirne Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar sürüyor

Edirne Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar sürüyor

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Dr. Yasin Yıldız, Edirne Sarayı'nda 2018 yılından beri devam eden kazı çalışmalarını inceledi.

Kültür / Sanat

08.02.2024, 08:22

Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yasin Yıldız ve beraberindeki heyet 2018 yılından beri kazı çalışmaları yapılan Edirne Sarayı'nı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Edirne Sarayı'nın kültür mirasının önemli bir parçası olduğunu belirten Yıldız, yapılan çalışmalarla sarayın gün yüzüne çıkarılacağını aktardı. Yıldız, "Edirne Sarayı kültür mirasımızın önemli bir değeri. Değerli hocalarımız burada çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyor. İnanıyorum ki desteklerin artmasıyla Edirne Sarayı çok daha kısa sürede gün yüzüne çıkarılacaktır." şeklinde konuştu.

"HEDEF KÜLTÜR MİRASIMIZI YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK"

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Osmanlı'yı imparatorluğa taşıyan ruhun Edirne Sarayı'nda yattığını ifade ederek, "Bu ruha sahip çıkmak ve bu ruhu yaşatmak bizlerin görevi. Hedefimiz bir dönem imparatorluğun yönetildiği, Osmanlı Devleti’nin büyümesinde stratejik bir yeri ve önemi olan Edirne Sarayı ile ilgili önemli bilimsel veriler ortaya koymak ve bu kültür mirasımızı yeniden ayağa kaldırmak." dedi.

Yıldız ve beraberindeki heyet, Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu'nun çalışma ve projelerle ilgili sunumunun ardından Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri ile tarihi Karaağaç Yerleşkesindeki Edirne Tren Garı’nı, Eski Camii ve Selimiye Camisi’ni gezdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading