Yandex Metrica

Doğunun Kanatları Diyarbakır etkinliği için geri sayım başladı

Doğunun Kanatları Diyarbakır etkinliği için geri sayım başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Belediyesi'nin paydaşı olduğu Doğununun Kanatları isimli etkinlik 28-30 Nisan arası düzenlenecek. Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan etkinlik, Ahmed-i Cezeri, Feqiye Teyran ve Ahmed-i Hani gibi önemli isimlerden ilham alıyor.

Kültür / Sanat

19.03.2024, 21:04

Türkiye'nin somut ve somut olmayan mirasını korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için projeler yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır'da yeni bir etkinlik düzenliyor. Doğunun Kanatları olarak isimlendirilen programın teması, doğunun yetiştirdiği,medeniyetimizi mayalayan büyük şahsiyetler olacak. Etkinliğin basın lansmanı bugün Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

28-30 Nisan arası gerçekleştirilecek program dizisi, Diyarbakır'da icra edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenecek olan etkinliğin paydaşları arasında Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yer alıyor. Programın akademik boyutunu Türk Tarih Kurumu ve Dicle Üniversitesi üstleniyor.

28 Nisan Perşembe günü Dicle Üniversitesi Oditoryum Salonu'nda gerçekleştirilecek olan ilk etkinlik "Doğunun Üç Yıldızı" paneli ile başlayacak.

30 Nisan Cumartesi günü Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programda Kürtçe Klasik Eserler Protokol İmza Töreni, Feqiye'den Tuale Sergi Açılışı, TRT tarafından hazırlanan "İki Nehrin Buluşması" filminin galası icra edilecek. Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılacak.

Programın basın lansmanına katılan Ahmet Misbah Demircan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada etkinlikle ilgili bilgileri paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading