Yandex Metrica

Charles Grodin, 86 Yaşında Hayatını Kaybetti

Charles Grodin, 86 Yaşında Hayatını Kaybetti

Midnight Run ve Beethoven gibi filmlerde rol alan Charles Grodin, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:29

The Heartbreak Kid, Midnight Run ve Beethoven gibi filmler ve tv projelerinde rol alan Amerikalı oyuncu Charles Grodin, 86 yaşında hayata veda etti. Aktörün ölüm nedeninin bir süredir mücadele ettiği kemik iliği kanseri olduğu açıklandı. 

İlk olarak Anthony Quinn'in oynadığı Tchin-Tchin ile başlayan aktör, Broadway oyunlarında rol almaya başladı. Kısa süre içinde televizyon ve film projelerine geçti. Roman Polanski tarafından yazılan ve yönetilen, 1968 yapımı psikolojik gerilim filmi Rosemary's Baby'de küçük bir rolle izleyici karşısına çıktı. 1970'li yıllar, oyuncunun kariyerinin yükselişe geçtiği yıllar oldu. 1972 yılında The Heartbreak Kid filminde Cybill Shepherd ile birlikte başrolleri paylaştı. Grodin, bu yıllarda rol aldığı projelerle Hollywood'un komedi oyuncularından biri oldu. Heartbreak Kid'deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi.

Grodin, 1988 yapımı aksiyon komedisi olan Midnight Run filminde Robert De Niro ile birlikte rol aldı. Aktör, filmde gösterdiği performansıyla 1988 Valladolid Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödüle layık görüldü. Grodin ayrıca 1977 yılında Paul Simon TV programında yazar olarak Emmy ödülü kazandı.

Grodin, en çok 1992'deki popüler aile filmi Beethoven'daki çabuk sinirlenen aile babası rolüyle tanınıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading