Yandex Metrica

Cemil Meriç, vefatının 34. yılında anıldı

Cemil Meriç, vefatının 34. yılında anıldı

Yazar, çevirmen ve mütefekkir Cemil Meriç, vefatının 34. yılında Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:33

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cemil Meriç'in vefatının 34.yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. Törene yazarın kızı Ümit Meriç, şair Cahit Koytak ve yönetmen Faysal Soysal'ın yanı sıra kültür sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Ümit Meriç yaptığı konuşmada, kaleme aldığı "Babam Cemil Meriç" kitabının12. baskısının yakın zamanda Ketebe Yayınları'ndan çıkacağını duyurdu.

"KİTABIM BU LOKOMOTİFİN ÖNCÜSÜ OLACAK"

Kitabın aynı zamanda İngilizceye de tercüme edileceğini belirten Meriç, "artık Cemil Meriç'i sadece Türkiye'nin değil, İslam dünyasının ve bütün dünyanın okuduğu, 20. yüzyılın bir mütefekkir ve muharriri olarak tanıtmamızın zamanı geldi ve geçiyor. İnşallah benim kitabım bu lokomotifin bir öncüsü olacak." ifadelerini kullandı.

"ZAMANLAR ARASI BAĞ KURAN BİR DÜŞÜNÜR"

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Cemil Meriç'in yakın tarihimizin önde gelen mütefekkr ve edebiyatçılarından olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Cemil Meriç, fikirleriyle yazdıklarıyla geçmişe yönelik değerlendirmeleriyle zamanımızı tanımlamasıyla geleceğe yönelik teklifleriyle zamanlar arası bağ kurmayı başaran bir düşünürdür. Hem yaşadığı dönemde hem vefatından sonra nesilleri etkilemiş ve etkilemeye devam edecek bir isimdir. Gerek Türkçe'yi etkili kullanımı, gerekse insanımızı geleceğe hazırlaması açısından önemli bir köprü vazifesi gören bir düşünürdür."

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading