Cem Yılmaz o şakaları kimden çaldı? Mizahını kaybetmiş bir komedyenin intihal çabası
Mizahını kaybetmiş komedyenlerin son durağı olan 'siyaset'e Cem Yılmaz da girdi. Tek villası için ayda 5 bin avro aidat öderken ne olduysa birdenbire market fiyatlarını takip etmeye başlayan ünlü şovmen, artık esprileriyle değil başka özellikleriyle konuşuluyor.

Lüks villasında otururken "Hayat pahalılığından yakınmayan ya hırsızdır ya deli" şeklinde sloganik bir twit yazan Cem Yılmaz kendini iyiden iyiye siyasete kaptırdı.
Bir zamanlar onun esprileriyle tebessüm etmiş vatandaşlar şimdi şunu sorguluyor: Bodrum'daki malikanesi için ayda 5 bin avro aidat öderken gocunmayan Cem Yılmaz ne zamandan beri faturaları, markette etiketleri takip eder oldu?
Cem Yılmaz'ın siyasi konulara giderek daha da artan bir dozda girmesinin altında neyin yattığı merak konusu. Senaryosunu yazıp yönettiği filmleri artık geniş kitleler tarafından benimsenmeyen, son gösterilerinde de bol bol 'çalıntı' şaka kullandığı ortaya çıkan ünlü şovmen, magazin manşetlerini süslediği 'o eski güzel günlerin' devam etmesi hedefiyle daldan dala atlıyor.
Kimi vatandaşlar, Cem Yılmaz'ın reklam filmleri için yüklü paralar aldığı sermaye gruplarının kontrolüne girdiğini düşünüyor. İddiaya göre ünlü şovmen, 15 milyon takipçili sosyal medya hesabında kendisinden hangi konuda twit atması istenirse onu yapıyor. Bu durum ise Yılmaz'ı ülkenin en az yarısının benimsemediği mesajlarla sık sık gündeme getiriyor.
CEM YILMAZ'IN ÇALDIĞI ŞAKALAR
Takipçileriyle ağız dalaşına giren Cem Yılmaz'la ilgili analizler sosyal medyada hayli arttı. 'Abese İrca' rumuzlu bir vatandaşın Cem Yılmaz hakkında Twitter'da paylaştığı analiz hayli ilgi çekiyor. Analizde, Yılmaz'ın başka gösterici ve karikatüristlerden arakladığı/çaldığı espriler sıralanıyor.
Siyasete fazla dalınca artık üretemez hale geldiği gözlenen Cem Yılmaz, yaşadığı tıkanmayı intihalle aşmaya çalışıyor. Ünlü stand-up'çı Doğu Demirkol'un bir esprisini arakladığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Cem Yılmaz, meğer çok sayıda çalıntı şakaya imza atmış. Twitter'da yayınlanan sözkonusu analiz şöyle:
Maalesef flood +18 şekilde ilerleyecek çünkü Cem Yılmaz mizah anlayışını küfür üzerine inşa etti. Daha doğrusu sağdan soldan duyduğu şakalara küfür ekleyerek yıllar boyunca bize Cem Yılmaz mizahı diye yutturdu. Aslında Cem Yılmaz iyi bir toplayıcı.
Seinfeld, Cheers gibi Amerikan sitcomları Cem Yılmaz mizahının merkezini oluşturur. Bu dizileri izleyenler Cem Yılmaz'ın hayatı boyunca yaptığı şakaların tamamına bu yapımlarda rastlayabilir ama gelin biz birebir kopyaladığı ve bize Cem Yılmaz şakası diye yedirdiklerine bakalım.
ABD'li Lois C.K isimli komedyenin Cem Yılmaz'dan yıllar önce sahnelediği stand up şovunu izlediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Belli ki Cem Yılmaz bu şovu hepimizden çok daha önce izlemiş. Muhtemelen internetin bu derece yaygınlaşacağını hesaplamıyordu.
Cem Yılmaz'ın şakalarının yine büyük bir bölümü de Umut Sarıkaya isimli bir karikatürün çizimlerinden peydahlanmış. Mizah dünyasında aynı konuyu işlemek dahi esinlenme kabul edilirken Cem yılmaz bazı şakaları birebir alıp sahnelemiş. Cem Yılmaz'ın ucuza alıp pahalıya sattığı Umut Sarıkaya şakaları... Karpal tünel sendromu...
Cem Yılmaz son gösterisinde deforme edilmiş bir Nasreddin Hoca fıkrası anlatıyor. Fıkraya göre Nasreddin Hoca esrar içtiği için göle maya çalıyormuş. İnsanlar 560 tl ödeyerek bu fıkrayı dinlemeye gitmişler. İçeriğin iğrençliğinden bahsetmiyorum bile.
Bu fıkra 2010 senesinde amatör bir standupçı tarafından sahnelenmiş, o dönem çokça konuşulmuş hatta sonrasında bir davaya da konu olmuştu. Cem Yılmaz 10 senelik fıkrayı birebir alarak içine küfürler ekleyip Cem Yılmaz şakası haline getirmiş.
Sanırım Cem Yılmaz'ın tweetinde geçen " hayat pahalılığından yakınmayan deliler" 13 senelik fıkrayı dinlemek için 560 tl veren kendi hayran kitlesi. Tweetteki hırsızın kim olduğunu da siz bulun.
Özellikle Amerikan kaynaklı mizah ürünlerini incelediğinizde aslında ortada bir Cem Yılmaz mizahı olmadığını, yalnızca bize yutturulan bir komedi projesi olduğunu görebilirsiniz. Amerikan pazarlama yöntemi, önce komik olduğuna inandır sonra eline geçen her şeyi komik diye sat.
Mizahını kaybeden komedyenlerin kaçınılmaz sonu siyaset yapmaları. Cem Yılmaz artık komik değil ve onu en çok eleştirenler de yakın zamana kadar aslında muhaliflerdi. Cem Yılmaz bu eleştirilerden kurtulabilmek için bir anda siyasi mesajlar vermeye başladı.
Artık muhalifler Cem Yılmaz'ın mizahını eleştirmiyor ve herhangi bir zeka öğesi barındırmayan tweetlerine sırf siyasi sebeplerle "çok komik" muamelesi yapıyor. Halbuki durum ortada, Cem Yılmaz zihin olarak bitti ve yok olmamak için muhalefetin kapısına sığınıyor.
SON BOMBASI DOĞU DEMİRKOL'UN ESPRİSİNİ ÇALMAK OLDU