Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cannes Film Festivali devam ediyor

Cannes Film Festivali devam ediyor

74. Cannes Film Festivali, Spike Lee'nin başkanlığında, Annette filminin gösterimiyle dün başladı. Festivalin 'Belirli Bir Bakış' bölümünde Türkiye'den Bağlılık Hasan filmi de yarışacak.

Kültür / Sanat

23.01.2024, 17:38

Pandemi nedeniyle 2020'de iptal edilen Cannes Film Festivali, 6 Temmuz'da başladı. 74. Cannes Film Festivali, dün Adam Driver ve Marion Cotillard'ın başrolde olduğu Annette filminin gösterimiyle dün açılışını yaptı. Açılış törenine geçtiğimiz yıl Oscar kazanan Parazit filminin yönetmeni Bong Joon Ho ve Jodie Foster onur konuğu olarak yer aldı.

Festivalin bu yılki jüri başkanı olan Spike Lee, 1989'da Cannes'da gösterilen ve ırkçılığı mizahi dilde anlatan filmi "Do the Right Thing"den beri çok az şey değiştiğine vurgu yaptı. Lee, 2020 yılında polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd'u da hatırlattı.

Mayıs ayında yapılması planlanan ancak Temmuz ayına ertelenen 74. Cannes Film Festivali'nde 24 film Altın Palmiye için yarışacak.

Yarışma seçkisinde İran sinemasının yıldız yönetmenlerinden Asghar Farhadi'nin "A Hero" filmi, Wes Anderson'ın yıldız kadrolu "The French Dispatch"i, Paul Verhoeven'in Benedetta filmi gibi filmler yer alıyor.

TÜRKİYE'DEN BAĞLILIK HASAN FİLMİ YARIŞACAK

Festivalde Bakanlığın desteğiyle Türkiye standı da yer alacak. Türk sinemasının uzun metraj, kısa metraj ve belgesel türlerindeki projelerinin tanıtımı yapılacak.

Festivalin "Belirli Bir Bakış" seçkisinde Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık üçlemesinin ikinci filmi olan "Bağlılık Hasan" da yarışacak. Bu bölümde 20 film yarışacak ve seçkinin jüri başkanı İngiliz yönetmen ve senarist Andrea Arnold olacak. Jüride yapımcı ve senarist Daniel Burman, yönetmen ve yapımcı Mounia Meddour, oyuncu Elsa Zylberstein ve yapımcı-oyuncu Michael Covino yer alacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading